Hirdetés

Visszatérnek a forrasztáshoz az októberi Core modellek

Egy Core i9-9900K-t már szét is kaptak, így bizonyíték is van a régóta pletykált változásról.

Nagyjából egy hónapja írtunk arról, hogy októberben frissítheti gyors asztali processzorait az Intel. Azóta arról is elkezdtek pletykálni, hogy a nyolcmagos Core i9-9900K és i7-9700K, illetve a hatmagos i5-9600K esetében a vállalat visszatér a forrasztáshoz is, ami az egyik legjobb hőelvezetési forma az asztali processzorok tekintetében, hiszen a lapka és a fémkupak alatt a hőátadás lehetőség szerint optimális lesz.

Persze a forrasztás drágább is, az Intel által korábban alkalmazott hővezetőpasztára épülő megoldásánál, így erre leginkább csak az AMD épített az elmúlt években. A pletykáknak pedig manapság nehéz hinni, hiszen az elmúlt években is felütötte a fejét, a forrasztás visszatérése, aztán mégse lett belőle semmi a Santa Clara-i óriáscég portáján belül.


(forrás: XFastest Facebook) [+]

Az XFastest szerint most másképp lesz, ugyanis kiraktak egy fotót a Facebook oldalukra az egyik új asztali processzorról, amelyen látható, hogy a fémkupak bizony oda volt forrasztva a lapkához. Évek óta ez az első igazán biztató jel a változásra, úgy néz ki, hogy végre az Intel félrerakta filléreskedő énjét, aminek a felhasználók bizonyosan örülni fognak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés