Hirdetés

Intel Core 2 Duo a pokolban

Továbbra is igyekszik a megalomán számítógép-játékosok kedvében járni a Dell, legalábbis erre utal, hogy a vállalat a múlt héten megrendezett E3 alkalmával lerántotta a leplet legújabb csúcskonfigurációjáról, mely a méregdrága, csúcstechnológiával telezsúfolt XPS Renegade 600 közvetlen utódja lesz. A Dell XPS Renegade 700 külsőre sokat változott elődjéhez képest, ami pedig a belső tartalmat illeti, a legnagyobb és gyakorlatilag egyetlen módosítás a processzort érinti; az új modell az Intel hamarosan debütáló, kétmagos Core 2 Duo CPU-ját kapja majd.

A Dell XPS Renegade 700 tehát elődjéhez hasonlóan összesen négy GeForce 7900 grafikus processzor erejére épít, a gépet mindemellett felszerelik a vadonatúj Ageia fizikai gyorsítóprocesszorral, egy X-Fi hangkártyával, valamint Western Digital Raptor merevlemezekkel. Az Intel legújabb kétmagos processzortechnológiáját felvonultató gép külsőleg is megújul: az alumíniumból készült ház teljesen más dizájnt kap, mint a korábbi modellek, ráadásul ez megoldás a speciális felépítésből adódóan a Dell szerint jobb szellőzést, halkabb üzemet és könnyebb szerelhetőséget tesz lehetővé elődjénél.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Dell XPS Renegade 700 pontosan mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba, a csúcskonfiguráció fogyasztói ára ugyanakkor várhatóan nem marad majd el a jelenlegi típusétól, azaz a minden igényt kielégítő játékgép közel 10 000 dollárt, vagyis napi árfolyamon számolva csaknem 2 100 000 forintot kóstál majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés