Hirdetés

Egy év múlva jöhet az Intel új HEDT platformja

A jelenleg kiszivárgott útiterv alapján a Skylake-X-et a Cascade Lake-X fogja váltani.

Az Intel asztali piacra vonatkozó 2018-as útiterve mondhatni ismert, hiszen az alsóházba a Gemini Lake jön, ami egy picit ugyan csúszik, de pár héten belül elérhető lesz, míg a Coffee Lake nemrég mutatkozott be. Ezzel kapcsolatban is tudni lehet a közeljövő eseményeit, ugyanis az iparág legrosszabbul őrzött titkának számít a 300-as sorozatú vezérlőhidak érkezése, amelyek megjelenésével a Coffee Lake sorozat új modellekkel bővül.


(forrás: MyDrivers) [+]

Az Intel következő esztendeje tehát nagyrészt nyitott könyv, viszont eddig nem nagyon lehetett hallani arról, hogy mi váltja majd a Skylake-X-et. A MyDrivers által kiszivárogtatott útiterv szerint ez a Cascade Lake-X lesz, amiről nem sokat lehet tudni, leszámítva persze azt, hogy 14 nm-es node-on készül. Az új processzor valószínűleg jó lesz az LGA2066-os foglalatba, vagy a mostani X299-es alaplapok (BIOS frissítéssel) jó eséllyel megfelelnek a célnak, de persze hivatalos bejelentés híján ezt nem érdemes tényként kezelni.

A Cascade Lake neve nem először jelenik meg a pletykákban, korábban már felmerült, hogy ez a fejlesztés lesz az alapja a következő generációs Xeon Scalable Processor termékcsaládnak. Ez nem tűnik logikátlannak, elvégre a Skylake-X is a mostani Xeon Scalable Processor sorozatból lett származtatva. A Cascade Lake-X nagyjából egy év múlva jelenhet meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés