Hirdetés

Részletes útiterv szivárgott ki az Intel portájáról

Sok piaci szegmenst megemlítenek, így körvonalazódik, hogy mire lehet számítani.

Az elmúlt napokban felkerült az internetre, ezen belül is az imgur képmegosztó oldalra pár dia, amelyek az Intel útitervét hivatottak ábrázolni. Az egész valószínűleg a CES-ről származik, ugyanis jellemző a cégekre, hogy zárt ajtók mögött az év elején megmutatják a partnereknek, hogy mi a tervük az adott esztendőre, és ez néha kiszivárog.


[+]

A szerverpiacot érintve a Purley platform megmarad, mindössze a Skylake-SP processzorok helyére jön a Cascade Lake-SP felhozatal. Itt gyakorlatilag a meglévő alaplapok megtarthatók, csupán a BIOS-t kell frissíteni, és az új lapkák működni is fognak. Az ősszel érkező Cascade Lake-SP fő újítása – az általános fejlesztéseken kívül – az AVX512-t kiegészítő VNNI (Vector Neural Network Instructions) támogatása, a 2933 MHz-es effektív memória-órajel kezelése, illetve a DDR-T/Apache Pass DIMM elérhetősége bizonyos modellek esetében.


[+]

A munkaállomásoknál Kaby Lake-E lapkára épülő négymagos Xeon E3 modelleket tavasszal felváltja a hatmagos Coffee Lake-E, ami a több magon túl támogatja a 2666 MHz-es effektív memória-órajelet is. Itt tulajdonképpen az asztali piacra szánt Kaby Lake és Coffee Lake professzionális verzióiról van szó, fizikai nincs különbség, viszont a terméktámogatásban és a szoftverekben már van.

Az asztali piac szempontjából a Coffee Lake-S furcsamód tavaszra van jelölve, de valójában több modell is elérhető az elmúlt év óta, noha ezek mennyisége limitált, de manapság azért egyre könnyebb beszerezni a nyolcadik generációs asztali Core processzorokat. Elképzelhető persze, hogy az elérhető termékek száma bővül, amire pár hete már utaltunk, és ezt jelezheti az útiterv.


[+]

A mobil piacra a Coffee Lake-H szintén nem lehet ismeretlen, hiszen nemrég írtunk az érkezéséről, és úgy néz ki, hogy valamikor tavasszal ez be is következik. Az Apollo Lake-I viszont újdonság, amely az év közepén leváltja a Bay Trail-I platformot a beágyazott rendszerek piacán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés