Hirdetés

Intel 915G chipsetre épülő alaplap a Soltektől

A Soltek bemutatta új alaplapját, amely LGA775 tokozású, 533 vagy 800 MHz-es rendszerbusszal rendelkező Intel Pentium 4 processzorok fogadására képes. Az SL-915GPro-FGR az integrált harmadik generációs Intel GMA 900 grafikus vezérlőt is tartalmazó 915G chipsetre épül, ám a rendszer természetesen videokártyával is bővíthető, ehhez egy PCI Express x16 foglalat áll rendelkezésre. Az alaplapon legfeljebb 4 GB DDR RAM kaphat helyet, a memória kétcsatornás üzemmódban is működtethető.

Az ICH6 déli hídhoz három PCI Express x1 és két PCI-aljzat csatlakozik. A háttértárolók négy Serial ATA és két ATA133/IDE portra illeszthetők, utóbbiak esetében RAID 0, 1, 1+0 tömbök létrehozására is mód van. Az egyéb interfészek terén az alaplap teljesíti a ma kötelezőnek tekinthető penzumot, talán csak a Gigabit Ethernet csatlakozót és a nyolccsatornás hanghoz kijáró digitális SPDIF be- és kimenetet érdemes külön is említeni.

Az SL-915GPro-FGR az overclockerek számára is szolgál érdekességekkel: ilyen a hibakeresést megkönnyítő LED-kijelző mellett a SAT (Smart Acceleration Technology) alkalmazása. A SAT figyeli a rendszer terhelését, és ha egy program futása során az erőforrások maximális kihasználtságát érzékeli, akkor automatikusan túlhajtja a számítógépet. Amikor azonban megszűnik a csúcsterhelés, visszatér a szokásos értékekhez, így a pillanatnyi igényekhez szabva a gép teljesítményét, az áramfogyasztás kordában tartását is elősegíti.

A Soltek kínálatában nem ez az egyedüli Socket 775-ös alaplap. Amint arról korábban hírt adtunk, az SL-865Pro-775 érdekessége, hogy régebbi lapkakészletre, az Intel 865PE + ICH5 duóra épül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés