Importtilalom alá kerültek bizonyos VIZIO tévék az Egyesült Államokban

Még az AMD vádolt meg több nagy céget szabadalomsértéssel, amit az ITC most részben jóváhagyott.

Az előző év februárjában írtunk arról, hogy az AMD szabadalomsértéssel vádol több nagy céget is, de a korábbi időszak jogi csatáit – például az NVIDIA összeakaszkodását a Samsung és a Qualcomm párosával – figyelembe véve nem fogadtunk volna arra, hogy ebből lesz is valami a bíróságon. Mára megszületett azonban az ítélet, amely az AMD-nek adott igazat.

Az AMD az ITC-nél kérvényezte a vizsgálat lefolytatást, amely a US7633506, a US7796133 és a US8760454 számú szabadalmaikra vonatkozott. Az első a nagy mennyiségű adat képkocka pufferbe való leképezésére vonatkozik, míg az utóbbi kettő a unified shader dizájnnal kapcsolatos. A vállalat eredetileg az LG, a VIZIO, a MediaTek és a Sigma Designs néven ismert cégeket jelentette be, ezen belül is az USA-ban és az anyaországban bejegyzett divíziókat. Időközben azonban az LG inkább megegyezett az AMD-vel a szabadalmak licenceléséről, így ellenük visszavonták a keresetet.

Az első csatát most megnyerte az AMD, amelynek keretében az ITC azt állapította meg, hogy a VIZIO és a Sigma Designs megsérti az US7633506-os szabadalmat, így elrendelték az érintett VIZIO tévék importtilalmát az Egyesült Államokban.

Az ügy háromféle módon folytatódhat. Egyrészt a jogsértést elkövető felek fellebbezhetnek a döntés ellen, ami az eljárás folytatását jelentené, de akár az is előfordulhat, hogy a bírósági döntés tudomásul vétele mellett megegyeznek az AMD-vel a lehetséges licencelési feltételekről. Ez az LG-nek korábban sikerült, és nincs különösebb indok arra, hogy az AMD miért ne köthetne szerződést a többi beperelt céggel. A harmadik lehetőség kicsit bonyolultabb, mivel az ITC ítélete nem részletezi, hogy konkrétan mely VIZIO tévék érintettek, így azt sem tudni, hogy az importtilalom mennyire érinti a céget kellemetlenül. Ha nem igazán, akkor az is egy lehetőség, hogy elfogadják az ítéletet, amivel az érintett tévéket nem szállítják többet az Egyesült Államokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés