Hirdetés

Új DVD-többszörözők az Alerától

A kétrétegű DVD+R lemezek kezelése mellett akár 16x sebességű DVD-írásra is képes a professzionális optikai adatrögzítő/másoló rendszereket gyártó amerikai Alera Technologies két most bemutatott DVD-másoló egysége. A két eszköz mindössze az egy menetben maximálisan elkészíthető másolatok számában különbözik; míg az egyszerre 7 lemez írására képes 1:7 DVD/CD Copy Tower Pro 16 segítségével óránként maximálisan körülbelül 100 DVD-másolat készíthető, addig a 3 lemez párhuzamos megírására alkalmas 1:3 DVD/CD Copy Tower Pro 16 használatával az óránkénti másolatok száma körülbelül 45 darab.

 

Alera Tech. 1:3, 1:7 DVD/CD Duplicator Pro 16x
Médium Írás Olvasás
DVD+R DL 2,4x n.a.
DVD+R 16x n.a.
DVD+RW 4x n.a.
DVD-R DL - n.a.
DVD-R 8x n.a.
DVD-RW 4x n.a.
DVD-ROM / DL – / – 16x / n.a.
CD-R / -ROM 48x / – 48x / 48x
CD-RW 24x n.a.

Mindkét egység kezeli a manapság széles körben elterjedt formátumokat, így az írható és újraírható DVD-ken kívül képesek CD-k megírására is. Mindehhez még számítógépre sincs szükség, a kijelzővel ellátott másolóegységek ugyanis saját vezérlőrendszerrel dolgoznak, illetve mindkét modell egy 80 GB-os kapacitású merevlemezzel kiegészítve kerül forgalomba, mely az íráshoz szükséges puffert, esetlegesen a gyakrabban használt mesterlemezek lemezképét tárolja.

A termékek elsősorban olyan cégeknek, stúdióknak válhatnak hasznára, amelyek mesterlemezek, demóanyagok rendszeres sokszorosítására keresnek megfelelő megoldást, és az alacsonyabb példányszám miatt nem érné meg számukra a lemezek legyártatása. Nem mellékes szempont az sem, hogy ki tudják fizetni a csaknem félmillió forintba (jelenlegi dollárárfolyamon számítva kb. 451 000 forintba) kerülő hét lemezes másolót vagy a hozzávetőleg feleennyit kóstáló, egyszerre három lemezzel elboldoguló testvérét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés