Hirdetés

IDF 2011: újra előkerült a Knights Ferry

Az Intel egy évvel korábban mutatta be a Wolfenstein felhőben futó ray-tracinges verzióját, melynél négy darab szerver végezte a számításokat egy-egy Knights Ferry kártyát dolgoztatva. Ennek megfelelően a kliensgép képességei nem sokat számítottak, hiszen a valós kalkuláció a hálózaton keresztül zajlott egy combos kiszolgálón. Mivel a Knights Ferry kártya sosem jelent meg, így csak az Intel rendezvényein lehet találkozni vele, és nem meglepő, hogy a vállalat az idei IDF-re is kivitte a nulladik generációs terméket. Ettől függetlenül a konstrukció technikai képességei ismertek.


[+]

Ezúttal a ray-tracinges Wolfenstein program közvetlenül az adott számítógépen futott, melyben két darab, hatmagos Intel Xeon X5690 processzor volt 24 GB rendszermemóriával megspékelve, ám a számítások nagy részét nyolc darab, 2 GB-os fedélzeti memóriával felszerelt Knights Ferry kártya végezte. Az elmúlt évhez képest ezzel számottevő előrelépés történt, ugyanis a vállalat a Wolfensteint Full HD-s, azaz 1920x1080 képpontos felbontásban futtatta, szemben az előző évben látott 1280x720 pixellel, továbbá a motor kiegészült számos extra effektel, így debütált benne a HDR, a bloom, a depth of field és az élsimítás.

Depth of field bekapcsolva és kikapcsolva Depth of field bekapcsolva és kikapcsolva
Depth of field bekapcsolva és kikapcsolva [+]

Bloom effekt
Bloom effekt [+]

Élsimítás bekapcsolva és kikapcsolva Élsimítás bekapcsolva és kikapcsolva
Élsimítás bekapcsolva és kikapcsolva [+]

HDR bekapcsolva és kikapcsolva HDR bekapcsolva és kikapcsolva
HDR bekapcsolva és kikapcsolva [+]

A rendszer 7 TFLOPS-os teljesítményre volt képes az SGEMM (single precision general matrix multiply) műveletek mellett. A demonstráció a hírek szerint folyamatosan futott, de videó nem készült róla, mindenesetre számos kép került elő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés