Hirdetés

Önálló VR headsettel fed le két piacot a HTC

A VIVE Focus Plus nem csak magában lesz használható, hanem bizonyos Radeon grafikus vezérlővel rendelkező PC-kkel is.

A HTC hamarosan kiadja a VIVE Focus Plus headsetet, amely lényegében a konzumer piacra szánt Vive Focus professzionális változata. Az alapok tekintetében kevés dolog változott, a Qualcomm Snapdragon 835-ös rendszerchip megmaradt, ahogy a 110 fokos látóteret kínáló AMOLED kijelző is. Ez 2880x1600 pixelt jelenít meg 75 Hz-es frissítési frekvencia mellett. A fejkövetést 6DoF mozgásérzékeléssel biztosító a hardverről tehát kijelenthető, hogy nem igazán fejlődött, viszont a kapott kép a fresnel lencsék miatt valamivel jobb lesz.

Az alkalmazott SoC 4 GB rendszermemóriát, illetve 32 GB-os adattárolót használ, utóbbi pedig 2 TB-nyi microSD memóriakártyával kiegészíthető. A fő újítás a vezérlő lesz, amely 6DoF mozgásérzékeléssel működik, de ez lényegében követelmény a professzionális területeken. Természetesen a HTC biztosítja a szoftveres hátteret is, a vállalati szintre vonatkozó terméktámogatás mellett.



[+]

A VIVE Focus Plus ugyanakkor nem csak önálló VR headset. Alapvetően ennek készül, de a vállalat összefogott az AMD-vel, és kidolgoztak egy olyan professzionális szoftvercsomagot, aminek segítségével egy Radeon VR Ready Creator sorozatba sorolt grafikus vezérlővel rendelkező PC-ről is meghajtható az eszköz. Ilyenkor a képet a Wi-Fin keresztül kapja a headset, amiről a Radeon Pro Software for Enterprise 19.Q1-es eszközillesztő, Workstation Wireless VR modulja gondoskodik. Ez gyakorlatilag megegyezik a Radeon ReLive for VR funkcióval, csak külön optimalizálásokat tartalmaz a lehetséges hardverkonfigurációkra vonatkozóan, illetve támogatja az új kontrollereket is, vagyis az adott PC-n futó VR alkalmazás ezeken keresztül vezérelhető.

A VIVE Focus Plus elvileg még áprilisban megérkezik, az ára pedig a 700 dollárhoz közelít majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés