Hirdetés

HSTi Moboplay – a világ legkisebb médialejátszója

Ha jobban belegondolunk, elvileg nem is olyan nagy bravúr aránylag kisméretű médialejátszókat készíteni, hiszen egy okostelefonban sincs túl sok hely, mégis akár teljes értékű médiaközpontként funkcionálhat. Vagy például több olyan pico projektort is láttunk már, amelyik számítógép vagy más eszköz segítsége nélkül elboldogul néhány alapvető fájlformátummal. Más sok apró szerkezettel találkoztunk, de a HSTi legújabb médialejátszójáról, a Moboplay-ről azt állítja, hogy a világ legkisebbje.

A 60 x 64 mm-es alapterülete valóban csöpp, még egy hitelkártya méretét sem éri el, de legjobban talán a képekből érződik, hogy a készülékházhoz képest milyen hatalmasnak tűnnek a jól ismert csatlakozók. Sajnos a burkolat alatt szorgoskodó hardver „kilétét” egyelőre homály fedi, de a hivatalos oldal szerint többek között M4V, MOV, HDMOV, RM, MKV, MP4, XVID, AVI, WMV, MPEG, M2TS, WMV, FLV és DAT kompatibilitással bír, természetesen Full HD 1080p felbontás mellett.

Előlapján egy USB port és egy SD kártyaolvasó fogadja a különböző adathordozókat, ezzel meg is telt a panel. A hátulja még zsúfoltabb, mégis minden fontos aljzat helyet kapott. A HDMI és a táp csatlakozó mellett komponens (YPbPr) és egy kombinált kimenet is található, mely kompozit, analóg audió és optikai S/PDIF folyamot is szolgáltat. A 49,95 dolláros Moboplay többek között remek útitárs lehet, rokonoknál, haveroknál, szállodában, bárhová könnyen szállítható méreténél fogva.


[+]

Ha vezeték nélküli kommunikációra is szükség lenne, akkor a cég Wireless Media Stick adapterével ezt a funkcionalitást is elérhetővé teszi, csomagban a Moboplay-jel együtt 89,99 dollárért elérhető. Bár valljuk be, elég nevetséges látvány, hogy a Wi-Fi adapter alig kisebb, mint maga a médialejátszó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés