Hirdetés

HRP dealernap 2008: Acer, Toshiba

Acer

Színes termékpalettát mutatott be az Acer sok-sok új termékkel. Először a monitorok világába nyertünk betekintést. Prémiumkategóriás, multimédiás újdonság a P4-es sorozat. A 22, illetve 24 hüvelykes TFT LCD-k képaránya 16:9, felbontásuk akár Full HD 1080p (vagy 1920x1200 pixel), válaszidejük akár 2 ms, kontrasztarányuk pedig 20 000:1 is lehet. Bizonyos modellek nem csak egy, hanem két HDMI csatlakozóval érkeznek majd a piacra. A P4 szériához opcionális notebookos szettet is vásárolhatunk, ebben Logitech billentyűzet, egér és igény szerint hangszóró is van. Szintén új a játékosoknak szánt G24 monitor, amely azért narancsszínű, hogy harmonizáljon a Predator P4 játékos számítógéppel. Kár, hogy ez a vízhűtéses, cserélhető merevlemezes fenevad egyelőre még nem érkezik a hazai piacra.

Acer Predator
Egyelőre csak a G24 monitor érkezik a hazai piacra

Az Acernél is a notebookoké volt a főszerep. Bemutatták a 30-ra végződő modellszámú gépeket, melyekkel Hazai pálya rovatunkban már találkozhattak olvasóink. Érdekes, hogy az Acer visszafogta nemrég bemutatott Gemstone dizájnját. Sokakat talán meglepett a világos billentyűzet, de az új, sötétebbet biztosan szeretni fogják majd. A Gemstone E zöld kiegészítőkkel az alsóbb szegmensekben, a díszesebb Gemstone M pedig a felsőbb kategóriákban mutatkozik majd be. Tovább bővül a 16:9 képarányú laptopok kínálata is. Itt a korábbi, multimédiás érintőpanellel felszerelt Aspire 6900-as sorozat szétválását érdemes megemlíteni. A 6930-asról eltűnt a vezérlőpult, helyette numerikus padot kap. A 6930-as viszi tovább a 6920-as multimédiás örökségét.

Acer Gemstone
[+]

Minivel zárt az Acer is. Éppen a napokban érkezik a HRP Hungary Kft. raktárába a várva várt Aspire One. Már kezdetben is négy alap (fehér, kék, barna, pink) és egy speciális (fekete) változatban lesz kapható, többféle konfigurációval, a csúcsmodellben 3G modemmel.

Aspire One
[+]

Toshiba

A Toshiba továbbra is a felsőbb kategóriára összpontosít notebookjaival. Az alapmodellek és az új formaterv gyors bemutatása után máris a nagyméretű, 17”-os gépeknél tartottunk, melyekre a Toshiba képviselője szerint egyre nő a kereslet. Sokan asztali gép helyett vásárolják őket, mert közel olyan erősek, ugyanakkor sokkal kompaktabbak. Ideális gép ilyen feladatra a Satellite X200, melyet erős hardverrel és dekoratív külsővel szállítanak, így nappalink dísze lehet.

Most először készült magyar lokalizációval a Qosmio csúcsmodell. Az X300 is azt mutatja, hogy egyre többen keresik a nagy, extra és nem éppen olcsó gépeket. Nem csak nagyban, hanem kicsiben is kínál extrát a Toshiba. A Protége R500-at is egyre több magyar felhasználó választja, most már akár 128 GB-os SSD-vel is.

Érdemes még megemlíteni a Toshiba garanciáját. Otthoni felhasználásra szánt Satellite gépeire két év jótállást vállal, a komoly Tecrákra hármat. Az utóbbi gépekhez éppen most vásárolhatunk a HRP Hungary Kft-nél további két évet és egy igényes táskát. Sok konkurensével ellentétben a Toshiba garanciája a weboldalon történő regisztráció után nemzetközivé válik, a világon bármelyik Toshiba partnernél érvényesíthető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés