Hirdetés

Ventilátor található a ventilátormentesnek hirdetett HP Chromeboxban

A HP még májusban mutatta be legújabb Chromebox megoldását, melyről természetesen be is számoltunk. A vállalat az apró terméket hivatalosan ventilátortól mentesnek hirdeti, így hangtalan működése mellett azt is kiemelik, hogy a por okozta problémákkal sem kell törődni.

Sajnos a vállalat állítása nem fedi a valóságot. Függetlenül, hogy a HP hivatalos oldala mit ír, az említett Chromebox tartalmaz ventilátort, tehát aktív hűtést használ. Arra vonatkozóan korábban már voltak beszámolók, hogy a termékből érkezik légmozgás, illetve a szélzaj is hallatszódik, de a HP ezekre nem reagált semmit. Most azonban a saját, szétszerelésre vonatkozó leírásukban is jelzik, hogy bizony a passzív hűtésűnek hirdetett termék ventilátorral rendelkezik.

Önmagában a ventilátor megléte nem katasztrófa, de nem kellene úgy jellemezni a terméket, mintha passzívan hűtött megoldás lenne. Ez tulajdonképpen a potenciális vásárlók megtévesztése, hiszen az eszköz egyik kiemelt előnyként hirdetett tulajdonsága gyakorlatilag csak a hivatalos leírásban létezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés