Hirdetés

Negyedik generációjához ért az ASUS Chromebox

Az újdonság 10. generációs Intel processzorokat, USB 3.2 Type-C csatlakozót és Wi-Fi 6-ot is kapott.

Bár a hardcore felhasználóknál valószínűleg szóba sem jöhetne egy ChromeOS rendszert futtató számítógép, az oktatásban (főleg külföldön) igen népszerű eszközöknek számítanak, hiszen a Google Play alkalmazásbolt megléte, a Google szolgáltatáscsomagja és a Google Admin irányítópult nem csak használat, de menedzselés szempontjából is egyszerűvé teszi például az iskolák életét.


[+]

A remek szoftveres háttér mellett a hardver is fontos, a most bemutatott Chromebox 4-nek pedig nincs is oka szégyenkeznie, a 148,5 x 148,5 x 40 milliméteres, VESA rögzítőpontokkal is ellátott házba ugyanis akár egy Intel Core i7-10510U processzort is kérhetünk, megtámogatva 8 GB DDR4-2666 memóriával és egy 256 GB-os M.2 SSD-vel. Persze a csúcsmodellen kívül olcsóbb alternatívák is léteznek, dönthetünk például Celeron, i3 vagy i5 processzor mellett, a memória és a háttértár mérete pedig 4/64 GB is lehet, vagyis igénytől függően igen széles ársávban válogathatunk.


[+]

A gép a vezetékes hálózatokra Gigabit Ethernet csatlakozóval köthető rá, míg a vezeték nélküli kapcsolatok létesítésében egy Wi-Fi 6 és egy Bluetooth modul lesz segítségünkre, de egyéb csatlakozókból sem áll rosszul a gép, az USB 3.2 Gen2 Type-A és Gen1 Type-C portok mellett ugyanis HDMI és jack kimeneteket is találunk, kiegészítve egy microSD szabványú memóriakártyát kezelő kártyaolvasóval.


[+]

Az ASUS Chromebox legújabb generációja várhatóan decemberben kerül majd a boltok polcaira Észak-Amerikában, 289 dolláros alapáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés