Hirdetés

HP Chromebox érkezik, kétféle kivitelben és négy színben

Amint azt korábban megírtuk, a Chrome eszközök számának robbanásszerű növekedésére van kilátás. Mindez egyben azt is jelenti, hogy nem csak Chromebookok, hanem Chromeboxokból is érkeznek új modellek, például a HP-tól, mely gyártó nem rejtette véka alá, hogy dolgozik egy ilyen eszközön, ami júniusban kerül a boltokba. Noha a HP még nem tette a közzé a hivatalos paramétereket, egyes boltok már kilistázták a várható opciókat, így lényegében a hardveres kiépítésre is fény derült egyéb specifikációkkal karöltve.

Eszerint a 126 x 124 x 39 milliméteres, Chrome OS-t futtató doboz Intel Celeron 2955U vagy Intel Core i7-4600U körponti egységet rejt, ami mellé 2 vagy 8 GB RAM, valamint 16 GB-os M.2 foglalatba illeszkedő SSD kerül. A grafikus számításokat természetesen az IGP végzi, az eredményt pedig HDMI és DisplayPort kimeneteken juttatja el a külső kijelzőre. Nem hiányzik az összeállításból a Gigabit Ethernet hálózati csatlakozás, valamint az IEEE 802.1b/g/n-es Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlő. A házon továbbá USB 3.0-s portok, valamint SDXC kártyaolvasó is helyet kapott.

A 200 dolláros kezdőárral rendelkező masina ezüst, türkiz, fehér és fekete színben is elérhető lesz, így jobban illeszkedhet az adott környezethez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés