Hirdetés

HKTDC Hongkongi Őszi Elektronikai Kiállítás 2010: Aiptek zsebprojektorok

Az Aiptek standján videokamerákat, 3D-s kamerákat és pico projektorokat lehetett látni, és az utóbbi megoldások között találtunk pár érdekes, új példányt.

Az első a V50-es zsebprojektor, avagy pico projektor, aminek extrája, hogy akár állvány nélkül is használható, mert vízszintes helyre letéve alátámasztás nélkül is megfelelő szögben vetít, az oldalak trapézosodása nélkül. A vetítendő képet USB porton keresztül kapja, tápellátást viszont nem feltétlen igényel innen, mert beépített, 3400 mAh-s akkumulátorral is rendelkezik. A mellékelt szoftver segítségével prezentációk levetítésével is elboldogul. DLP technológiás, nagy fényerejű lámpája maximum 216 cm (85") átlójú kép vetítésére képes WVGA felbontásban. Az áráról még nincs információnk, de azt tudjuk, hogy már elkezdték sorozatgyártását.


Forrás: PROHARDVER! [+]

A második a sorban a kifejezetten notebookok mellé tervezett, de az előzőnél sokkal dizájnosabb T25-ös vetítő, melyet a potenciális hölgyvásárlók kedvéért piros színben is elkészítettek. RGB LED világítása 20 cm-től 3 m-es távolságig vetíthet maximum 73" (185,4 cm) átlójú képet, 800x600-as felbontásban. A kontrasztárnya 400:1, a lámpa élettartama pedig 20 000 üzemóra. Fényereje 25 lumen, de csak akkor, ha hálózatról üzemel, mivel USB-ről csak 13 lument produkál. Átmérője 10 cm, vastagsága 33 mm, tömege pedig csak 170 gramm; ez utóbbi annak köszönhető, hogy nincs benne akkumulátor – ennek ellenére mobil, mert elég neki, ha USB-ről kap áramot. A termék még annyira új, hogy csak egy hónap múlva kezdik meg sorozatgyártását, áráról pedig még nincs információja a gyártónak sem.


Forrás: PROHARDVER! [+]

Az harmadik érdekesség a Z20-as modell, mely fotókat, videókat és prezentációkat képes levetíteni akár mindenféle külső segítség és forrás nélkül, hiszen ezeket 2 GB-os saját memóriájában is tárolhatja, beépített, 2100 mAh-s akkumulátoráról pedig 2 órán át működőképes. Természetesen AV kábelen keresztül bármilyen más forrásból képes vetíteni, de tárhelye is bővíthető maximum 32 GB-os micro SD kártyával. Ám az igazi érdekesség a készülékben az, hogy beépített kamerával rendelkezik, így videofelvételeket is lehet vele készíteni 720p-s felbontásban, sőt az 5 megapixeles állóképek sem jelentenek akadályt. Akinek ennyi funkció nem lenne elég, az még MP3-lejátszóként is használhatja. LED-es lámpájával maximum 165 cm (65") átlójú képet vetít 19-206 cm-es távolságon belül 640x480 pixel felbontásban, viszont minimum 20 000 üzemórára ígérik az élettartamát. Fényereje akkumulátorról hajtva 12, hálózatra kötve pedig 15 lumen. Mérete 125 x 62 x 24 mm, míg tömege 190 gramm. Extraként HDMI kimenetet kapott és távirányítót is mellékelnek hozzá. A termék az Egyesül Államokban már kapható, 400 dolláros áron.

A standon készített képek megtekinthetőek a galériában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés