Hirdetés

Hol vannak a 40x sebességgel írható CD-k?

Hazaviszed az új 40x Plextort, majd a polcodon csak 16x sebességgel írható CD-ket találsz. Bizony nem vagy egyedül, egyelőre nem kapható 40x CD, de a 32x is viszonylag "luxuscikknek" számít. Egyértelmű, a CD gyártók le vannak maradva, utoljára a 24x írási sebességnél tudták tartani a tempót.

Ez viszont kellemetlen minden új író tulajdonosának, ugyanis kifizettek egy nagy rakás pénzt a lehető legnagyobb sebességért, de a CD-k oldaláról semmilyen támogatást nem kapnak, kénytelenek alacsony sebességen pörkölni, kihasználatlanül hagyva az írójuk kapacitását. A legnagyobb probléma pedig az, hogy még a gyártók sem tudják, mit hoz a holnap.

Jelen pillanatban a 32x CD-k képezik az egyetlen lehetőséget a 40x íráshoz. A jobb minőségű 32x hordozók (pl. TDK, Verbatim stb) ugyanis képesek elviselni a 40x sebességet, ám senki sem garantálja a hibátlan végeredményt. Ez pedig nyugtalanító. A PC World netes kiadása körbejárta a témát, és a jelentősebb cégek szakembereit is megkérdezték.

Egyelőre csak ígéreteket hallani, a nevesebb gyártók április végére, május elejére ígérik a 40x sebesség mellett írható CD-ket. Persze ahogyan az a 24x és 32x írható lemezek esetében történt, Magyarországra jelentős késéssel fognak megérkezni, márpedig már itthon is kaphatók a 40x írók.

A jelek szerint azonban megint le fog maradni a CD-k előállításával foglalkozó ipar, ugyanis a Sharp a napokban jelentette be új vezérlő chipjét, mellyel 60x írási sebesség érhető el! Akkor pedig a ma még nagyon várt 40x diszkek lesznek a kísérleti eszközök 60x íráshoz...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés