Hirdetés

40x sebességű Teac író

Magyarországon szeretik a Teac írókat, mivel viszonylag olcsók, megbízhatóan lehet velük írni, és a beolvasás is jól megy vele (hibajavító algoritmus). Eddig azonban csak a low-end szektorban volt jelen a cég.

Hivatalosan is bejelentették a CD-W540E névre hallgató írót, mely 40x írási, 12x újraírási és 48x olvasási sebességével a mai csúcskategóriás írók közé került. Jelenleg ez a leggyorsabb sebesség, amit íróból ki tudnak préselni a gyártók.

A CD-W540E 8 MByte buffert és BURN-Proof védelmet tartalmaz, mely nullára redukálja a buffer-kiürülésből származó hibás CD-k számát. 72ms az átlagos elérési ideje, amely azt jelentheti, hogy az egyik leggyorsabb elérésű író a ma kapható típusok közül. Azért írtam feltételes módban, mert a gyártók szeretnek "szépíteni" a dolgokon, így a valós értékeket csak egy kellemes teszttel tudjuk megállapítani.

Az íróhoz nagyméretű szoftvercsomag is jár, így a kezdők is bátran nyúlhatnak hozzá. További ínyencség az Intelligent Speed Control, mely a lemez mínőségének függvényében állítja be a maximális írási sebességet. A Fine Focus Control pedig a nagy sebesség mellett történő írás precizitásán javít, így jobb minőségű lemezeket kapunk.

Kezdő ára 180$, és hamarosan Európában is kapható lesz. Ha megtartja a Teac régi jó szokásait (pl. kedvező ár), és az új tulajdonságok is megfelelnek az igényeknek, akkor a CD-W540E igazán nagy népszerűségre számíthat.

Azóta történt

Hirdetés