Hirdetés

4 TB-os modellel bővült a 7200 rpm-es Hitachi Ultrastar HDD-család

Az immáron a Western Digital tulajdonában lévő HGST (Hitachi Global Storage Technologies) elkészült a kifejezetten nagyvállalati (adatközpontok, cloud felhasználás, backup, RAID, NAS, VOD szolgáltatás) környezetbe szánt Ultrastar merevlemezcsalád 7K szériájának eddigi legnagyobb tárkapacitású, mintegy 4 TB-os tárhelyet kínáló darabjával. A 7K családba tartozó HDD-k hagyományosan a 3,5"-es méretkategóriába tartoznak, tányérjaik pedig percenként 7200 fordulatot tesznek meg, ez alól a most bejelentett Ultrastar típus sem kivétel.

A most megjelent 6 Gbps-os SATA csatolófelületű és 64 MB gyorsítótárral rendelkező merevlemez a gyártó öttányéros technológiáját használja, így nincs szó lemezenkénti egy terabájtos kapacitásról, de a gyártó szerint a lényegen ez nem változtat, az Ultrastarhoz hasonló kategóriába eső merevlemezek vásárlóit inkább a TCO és a fajlagos költségek, mint az 1 GB-ra eső fogyasztás és ár érdekli. E tekintetben a gyártó úgy gondolja, hogy a termék meg fogja állni a helyét, hiszen a 3 TB-os verzióhoz képest 24%-kal alacsonyabb Watt/GB mutatóval rendelkezik.


[+]

A 24/7 működésre optimalizált merevlemezre a gyártó 2 millió óra MTBF üzemidőt ad meg, a garancia pedig 5 év. Ezen felül az új modell képes automatikus adattitkosításra (SED), amit a Hitachi BDE (Bulk Data Encrytion) szolgáltatása egészít ki. A 4 TB-os Ultrastar a többi modellhez hasonlóan dual-stage actuatorral érkezik, ami még pontosabb fejvezérlést, pozicionálását teszi lehetővé, és ezt még kiegészíti az RVS (Rotational Vibration Safeguard – PDF) technológiája is, mely a vibrációk keltette fals fejpozicionálást próbálja megszüntetni a beépített szenzorok segítségével.

Az egyelőre limitált mennyiségben elérhető merevlemez ára nem publikus.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés