Hirdetés

A Hisense Magyarországra is elhozta a "lézer tévéjét"

Az ultrarövid vetítési távolságú projektorra, illetve speciális vászonra épülő termék 100 hüvelykes 4K képet produkál.

A Hisense "Laser TV" koncepcióját évekkel ezelőtt láttuk először a nagy nemzetközi technológiai kiállításokon, és azóta várjuk, hogy a vállalat végre elhozza e termékeket hazánkba is. A cég hazai képviselete most azt közölte velünk, hogy egy ilyen készülék hivatalosan is elérhetővé válik Magyarországon.

Hisense 100L5F
Hisense 100L5F

A 100L5F típusjelzésű modell csak nevében tévé, hiszen valójában egy ultrarövid vetítési távolságú projektorból, valamint egy speciális vászonból álló a készülékről van szó. A DLP technológiára épülő, lézeres fényforrást használó projektor 28,7 centiméteres távolságból 100 hüvelykes, 4K felbontású kép megteremtésére képes. A maximális fényerő 2700 ANSI lumen, ami azt feltételezi, hogy a használatához, azért valamelyest be kell sötétíteni. A modell rendelkezik beépített hangszórókkal, így nem kell feltétlenül külső hangrendszert csatlakoztatni hozzá. A fejlesztés megkapta a Hisense saját fejlesztésű okostévé rendszerét. Ez a Vidaa, amely magyar nyelven is kommunikál, és rengeteg különféle internetes alkalmazás közvetlen elérést teszi lehetővé.


[+]

A tapasztalataink alapján a "lézer tévé" kifejezetten jó képminőséget produkál nagyon meggyőző mozgásmegjelenítéssel, ugyanakkor 1,7 millió forintba kerül, ezért jó eséllyel nem lesz tömegtermék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés