Hirdetés

Passzív Zalman hűtést pattintott a HIS a Radeon HD 6670 iSilence4-re

A HIS bemutatta 40 nm-es, 480 stream processzoros, Turks GPU-ra épülő Radeon HD 6670-esének passzív hűtéssel ellátott változatát. Az iSilence4 grafikus kártyára a Zalman VNF100 nevű passzív megoldás került, mely csak a GPU hűvösön tartásáról gondoskodik, az 1 GB DDR3 memória, valamint a tápellátó áramkör nem kapott még hűtőbordát sem. Ez persze a viszonylag alacsony fogyasztás következtében nem lehet gond.


[+]

A VF100 előnye, hogy a hűtőbordák nem a GPU felőli oldalon vannak, mint például az ASUS és a Sapphire passzív HD 6670-es kártyáin, hanem a GPU-n található hűtőblokk a három darab hővezető cső segítségével a hátoldalon elhelyezett bordára vezetik a hőt. A megoldás előnye, hogy ennek köszönhetően a hűtés a legtöbb esetben nem foglal el plusz kártyahelyet (kivéve akkor, ha a PCI Express x16 foglalat felett van még egy használatban lévő csatoló).


[+]

A passzív működés mellett a GPU tudásán nem változtatott semmit a gyártó, de a tervezők a 810 MHz-es alapórajelet 800 MHz-re csökkentették, továbbá a 128 bites memóriabusz végére GDDR5 helyett effektív 1600 MHz-es DDR3 memóriákat ültetett. Ez utóbbi szintén alacsonyabb órajelen jár, mint azt vártunk, hiszen példának okáért a szintén DDR3 memóriát használó és passzív hűtésű ASUS EAH6670 DC SL/DI/1GD3 kártyán 1800 MHz-es effektív órajelet alkalmazott a gyártó.


[+]

A hátlapi kimenetek között D-Sub, DVI és HDMI csatlakozókat találunk. A HIS hivatalosan nem adott felvilágosítást az árazásról, de az amerikai Newegg oldalán 95 dollárért már megvásárolható a termék.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés