Hirdetés

HIS Radeon HD 6670 iSilence 5 grafikus kártya visszaalakított passzív hűtéssel

Tavaly év vége felé már bemutattunk egy passzív hűtésű HIS AMD Radeon HD 6670 grafikus kártyát (iSilence 4), mely akkor olyan Zalman hűtőbordát alkalmazott, ami hőcsövek segítségével a hátoldalon kapott helyet. Ez a kialakítás elvileg azért jó, mert így az egyébként is felfelé szálló meleg levegő akadálytalanul távozhat a lamellák közül, nem akad el a nyomtatott áramkörbe, azt feleslegesen tovább fűtve.


[+]

A HIS (Hightech Information System) azonban a fejlődés irányát mégis a hagyományosan elhelyezett hűtőbordában látja, legalább is a frissen bejelentett 6670 iSilence 5 erről tanúskodik. Viszont a kékre festett hőleadó felület mérete jelentősen megnőtt (190 x 97 x 32 mm), ráadásul a grafikus processzor által termelt hőmennyiséget nem három, hanem négy darab, 6 mm átmérőjű hővezető cső teríti szét a lamellákon.


[+]

A GPU mind felépítésében, mind pedig órajelében mit sem változott a referenciaértékekhez képest, a 480 Shader processzort és a 24 textúrázó csatornát magában foglaló egység 800 MHz-en ketyeg, így ha a korábbi verzió, az iSilence 4 hűtése megbirkózott a feladattal, akkor bizonyára jelen esetben sem lesz probléma. A memória típusa és sebessége már egy sokkal fájdalmasabb pont, hiszen az ajánlott 4000 MHz-es GDDR5 helyett csupán 1 GB-nyi DDR3 memória található a fedélzeten, amely effektíven 1600 MHz-en jár. Tekintve a 128 bites memóriavezérlőt, ez igen kellemetlenül fogja befolyásolni az összképet, bár az is igaz, hogy egy ilyen kártya elsősorban csendes, médiára kihegyezett számítógépekben (HTPC) tehet jó szolgálatot, ahol a hangtalan működésért cserébe a felhasználók hajlamosak némi kompromisszumot kötni a 3D teljesítményben.


[+]

A  hátlapi kimenetei között D-Sub, DVI és HDMI kimenetet felvonultató HIS 6670 iSilence 5 1 GB videokártyáért 60 angol fontot kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Előzmények

Hirdetés