Hirdetés

Alacsony profilú, karcsú Sapphire HD6670 szűkös konfigurációkba

Egy bő hete adtuk hírül a HIS alacsony profilú Radeon HD 6670-esét, melyre válaszul a mai napon a Sapphire is bejelentette saját variánsát. Ezek lényege, hogy kis helyet foglalnak, nem igényelnek külső táplálást, mégis a kategóriájában teljesítménye tisztességesnek mondható, egy apró HTPC multimédiás tevékenységi körét némi játékkal is kiegészítheti.

A Sapphire videokártyája is egy teljes értékű HD 6670, a GPU 480 shader processzort és 24 textúrázó csatornát foglal magában, ezen a téren tehát nem történt csonkolás. Az órajeleket sem érte negatív támadás, a mag 800 MHz-en, a 128 biten kapcsolódó 1 GB GDDR5 memória effektíven 4000 MHz-en ketyeg. A HIS dupla ventilátoros megoldásához képest jelen esetben a hűtés nem foglal el további bővítőréseket, a vékony hűtőbordát műanyag burkolat fedi, a huzatról egyetlen apró ventilátor gondoskodik. A zajszintről mélyen hallgat a gyártó, de az biztos, hogy a fent említett paraméterek nem kedveznek a csendnek.

A nyákra integrálva Dual-Link DVI és HDMI csatlakozó került, a D-Sub kimenet egy külön, szintén alacsony panelen kapott helyet, azonban a szalagkábeles összeköttetés miatt ennek beszerelése csupán opcionális. A csomagban normálméretű hátlapot is mellékelnek, így ha az adott házba befér, akkor egy vonalba is felsorakoztathatjuk a kimeneteket. Vételára egyelőre ismeretlen, azonban lényegesen nem térhet el a HIS 6670 Fan 129 dolláros árcédulájától.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés