Hirdetés

HIS-csemegék a Computexről

A HIS az ATI legfontosabb partnerei közé tartozik, így nem csoda, hogy a Computexen az elsők között demonstrálta a CrossFire technológia képességeit. A bemutatóhoz használt videokártyák és alaplapok – mint máshol, itt is – a kanadai vállalat referenciaeszközei voltak egy-egy HIS matricával ellátva, ám a gyártó hamarosan saját termékújdonságokkal is jelentkezik a piacon.


Forrás: AnandTech

Az X550 jelzést viselő, június 15-én debütáló grafikus kártya szokatlan típusjele mögött egy tuningolt Radeon X300 áll. Az RV370XT GPU két vertex egységet és négy pixelfutószalagot biztosít, és 400 MHz-en működik, míg a 128 bites interfészre kapcsolódó, 256 MB kapacitású DDR memória 500 MHz-en fut. A kártya teljesítménye egy Radeon 9550-ével vethető össze – mindezt azonban PCI Express x16 interfészen.


Forrás: AnandTech

A HIS kínálatában mindeddig csupán videokártyák szerepeltek, ám úgy tűnik – a Sapphire-höz hasonlóan – ezentúl alaplapokat is forgalmaz majd. A standon mindenesetre már a vállalat neve alatt szerepeltek a CrossFire technológiát támogató Xpress 200 chipsetes alaplapok.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés