Hirdetés

Hihetetlenül népszerű az Intel Brookdale

Hogy miért? Mert nekik nem feltétlenül a teljesítmény számít. Az új chipset már egy ideje a gyártóknál van és nyilván jól szuperál. Annak ellenére, hogy a PC600-as RDRAM-mal prezentált P4-es eredmények is igen elszomorítóak voltak anno, pedig a PC600-as RDRAM mindössze 33%-kal kínál kevesebb sávszélességet, mint a PC800-as nagytestvér. Így 3.2GB/mp-ről 2.4GB/mp-re esik a maximális átvitel, ami még mindig több, mint a PC2100-as DDR SDRAM 2.1GB-ja.

Meglepő ugyanakkor, hogy a gyártók szerint a durván 1GB-ot biztosító SDRAM-mal szerelt Brookdale (i845) alkalmazásoktól függően "mindössze" 10-20%-kal marad el az i850 teljesítményétől, 3.2GB ide vagy oda.

Nos, a két eredmény egymásnak ellentmondani látszik. Ígérjük, hogy alaposan utánajárunk a dolognak, mihelyst az első Brookdale-lel szerelt mintapéldányok megérkeznek laborunkba :D. Az biztos, hogy így a P4 egy igazi "low-cost" platform lehet, és az is biztos, hogy az AMD többet nem alszik nyugodtan. Mert az Intel nagy név, és egy Dellt semmi sem tart vissza attól, hogy egy 85 rugós P4-es procit egy SDRAM + GeForce2 MX-es kombóba cuppantson.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés