Hirdetés

A HighPoint RAID tömbökkel kombinálja az SSD gyorsítótárazást

Az elmúlt időszak egyik legfelkapottabb hívószava az adattárolás világában az SSD meghajtókat gyorsítótárrá alakító megoldások, melyek költséghatékonyan kívánják felpörgetni egy alapvetően merevlemezes konfiguráció adatátviteli sebességét. Ezek közül az egyik legismertebb az Intel-féle Smart Response Technology (SRT), de mellette persze megannyi hardver- és szoftverkomponens kínál nagyon hasonló elven működő gyorsítási lehetőséget.


[+]

A főleg SATA és SAS adatkártyákkal (másnéven HBA – Host Bus Adapter) foglalkozó HighPoint néhány termékéről korábban már szót ejtettünk, azonban a legújabb modell, a RocketCache 3240X8 most még nagyobb teljesítmény lehetőségét ígéri PC és Mac platformok számára egyaránt. Az átlagos gyorsítótárazási eljárásokhoz képest a 3240X8 kártya akár négy meghajtó egyetlen RAID tömbbe szervezését is lehetővé teszi, mindezt hagyományos merevlemezek és SSD meghajtók kombinálásával.


[+]

Több különböző megoldás közül is lehet választani: például két HDD mellé hadrendbe állítható két SSD, vagy akár egyetlen méretes merevlemez gyorsításáról három SSD is gondoskodhat, de további számos hardverkiépítés és szoftveres beállítási lehetőség is adott. Így például egy tükrözött RAID tömb sebessége is elméletileg jelentősen feldobható az adatok biztonságának feláldozása nélkül. A RocketCache 3420X8 egy 2.0-s PCI Express x8 bővítősínbe illeszkedik, a különféle adattárolók csatolására pedig 4 darab SATA 6 Gbps portot nyújt.


[+]

A HighPoint RocketCache 3240X8 HBA máris világszerte elérhetővé vált, vételára 184,88 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés