Hirdetés

Bemutatkozik a HighPoint új RAID kontrollere

NVMe RAID a PCI Express sínen, ahogy azt illik.

A HighPoint új, egyslotos, 50 mm-es ventilátorral megtámogatott, blower típusú, alumíniumházas hűtést alkalmazó SSD7102-es NVMe RAID vezérlőkártyája négy M.2-es eszköznek biztosít szállást, egészen a teljes méretű 22x110 mm-es sztenderdig. Megkerülve a processzorból fakadó némely alaplap problémáit egyszerre több, PCI Express sávokat foglaló eszköz korrekt lekezelésével, a kontroller egy x16-os PCI Express aljzatot elfoglalva a sávszélességet gondosan x4-es dedikált részekre osztja a rákötött NVMe-s apparátusok között, miközben a működéshez maximálisan 8 wattot igényel.


[+]

A legszebb az egészben, hogy az SSD7102 a nem éppen olcsó, egyedi firmware-rel ellátott PLX8747-es chipet használja bootoláshoz: így válik lehetővé – az előd SSD7101-A-val ellentétben – a bootolható NVMe-s RAID tömbök létrehozása. RAID 0-át négy SSD-vel, RAID 1-et párokkal, bootolást egyetlen SSD-ről JBOD konfigurációban tud. Minden JBOD meghajtót be lehet állítani elsődleges boot funkcióra, s így akár több operációs rendszert telepíthetünk keresztül-kasul a tömb tagjain.

A meghajtók menedzsmentje egy böngésző alapú eszközzel, vagy egy egyedi API-val történik, s a támogatott környezetek listáján a Microsoft Windows 10, a Server 2012 R2 vagy újabb, a Linux Kernel 3.3 vagy újabb és a macOS 10.13 vagy újabb verziók szerepelnek.


[+]

A kártya elvileg novemberben kerül piacra közvetlenül a HighPoint gondozásában, illetve disztribúciós / viszonteladói hálózatán keresztül, várhatóan 400 dolláros fogyasztói árral kísérve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés