Hirdetés

Szállítja nyolclemezes, 12 TB-os merevlemezét a HGST

A HelioSeal technológiát használó megoldás a lemezek számában iparági elsőséggel büszkélkedhet.

A Western Digital leányvállalatának számító HGST 12 TB-os merevlemezt jelentett be, amelyet a nagyvállalatok számára szánnak. A PMR eljárással dolgozó modell a korábban bemutatott 10 TB-os verzió továbbfejlesztése.

Az új Ultrastar He12 nevű megoldás a HelioSeal technológiát használja, vagyis héliummal van feltöltve, nyolc darab lemez található benne, és négyzethüvelykenként 816 gigabitet képes tárolni. Ez az első olyan HDD a világon, amely ennyi diszkkel dolgozik, és ezek percenként 7200 fordulatot tesznek meg, továbbá a terméknek lesz 6 Gbps-os SATA és 12 Gbps-os SAS interfésszel szerelt verziója.

A HGST az új modellt a sorozat által megcélzott piacra jellemző igénybevétel miatt a strapabírásra tervezte, így 0-24 órában történő üzemeltetés sem probléma. A 2,5 millió órás MTBF üzemidőre hitelesített termék többek között két firmware-rel rendelkezik, hogy biztonságos legyen ezek frissítése, illetve 256 MB-os DRAM gyorsítótár is található benne. Mindezek mellett a fogyasztása terhelés mellett 7,2 és 9,8 watt között alakul függően attól, hogy SATA vagy SAS interfészre csatlakozó modellről van szó. Terhelés nélkül rendre 5,3 és 6,1 watt közötti energiaigénnyel kell számolni.

Az öt év garanciával érkező újdonság a hivatalos adatok szerint 243-255 MB/másodperces adatátviteli teljesítményre képes, míg az adatok tipikus elérési ideje 4,16 ezredmásodperc. Ezek a paraméterek a korábbi modellhez képest gyorsabb HDD-t sejtetnek, de a különbségek túl kicsik ahhoz, hogy a gyakorlatban is érezhető legyen az előrelépés. Az új merevlemez ára még nem derült ki, mivel kell pár nap, amíg felkerül az áruházak árlistájára, de 900 dollár körüli árszintre érdemes számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HGST

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés