Hirdetés

HD tévére is lesz 3D Vision

A grafikus kártyáiról ismert NVIDIA az elmúlt év elején mutatta be a 3D Vision technológiát, mely valódi háromdimenziós élményt kínált a felhasználóknak. A rendszer alapja egy aktív szemüveg, mely egy 120 Hz-es képfrissítést alkalmazó monitorral kiegészítve képes elérni a térhatás illúzióját. Természetesen a 3D forradalmával a HD tévéket gyártó vállalatok is erősen foglalkoznak, így hamarosan az otthoni mozizás is térben valósítható meg. Az NVIDIA mérnökein biztos nem múlik semmi, hiszen már el is készítették a 3DTV Play névre keresztelt csomagot, mely támogatja a HDMI 1.4-es felülettel felszerelt, nagyképernyős televíziókat, beleértve a Panasonic VIERA termékcsaládba tartozó megoldásokat is. Az utóbbi gyártó nem véletlenül kerül előtérbe, hiszen a zöldek a japán vállalattal karöltve mutatják be az elgondolást.

A 3DTV Play gyakorlatilag egy egyszerű szoftvercsomag, mely a 3D-s Blu-ray filmek mellett a támogatott játékokat is megjeleníti a GeForce kártyával felszerelt számítógépre kötött HD televízión keresztül. A program az 1080p/24, 720p/60 és a 720p/50 formátumot kezeli.

A szoftver tavasszal lesz elérhető 40 dolláros áron. Az NVIDIA kihangsúlyozta, hogy a 3D Vision csomaggal rendelkező felhasználók számára a teljes támogatás ingyenes, így a drágán megvásárolt háromdimenziós élmény további költségek nélkül fokozódik tovább.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés