Hirdetés

3D-s monitoróriás a Zalmantól

A Zalman lassacskán a 3D-s monitorok egyik fő gyártójává válik, hiszen a Trimon széria eddig is számos terméket kínált az érdeklődőknek, ám a kínálat kiegészül a ZM-M240W névre keresztelt megoldással, mely 24 colos kijelzőt alkalmaz. A TN panelre épülő megjelenítő 1920x1080 pixeles natív felbontást kínál, amihez szürkéből szürkébe történő váltás esetén 5 ms-os válaszidő társul, a dinamikus kontrasztarány pedig 10 000:1. A képernyő 2D-s módban 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel rendelkezik, ám ezek az értékek 3D-ben rendre 90 és 12 fokra módosulnak. Utóbbi paraméterek első olvasásra riasztóan alacsonynak tűnnek, de a 3D-s kijelzők között nagyon jónak számítanak.

A D-Sub és DVI bemenettel felszerelt monitor nem támogatja a 120 Hz-es frissítési frekvenciát, így az NVIDIA 3D Vision csomagja nem használható vele. A polarizációs elven működő szemüvegről illetve a szükséges szoftverekről a Zalman gondoskodik. A vállalat támogatja az iZ3D vagy a DDD 3D-s drivereit, aminek köszönhetően GeForce és Radeon kártyákon is élvezhető a 3D-s játék.

Az 50 wattos maximális fogyasztással rendelkező, feketére festett monitor májusban kerül az üzletekbe, az ára pedig várhatóan 380 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés