Hirdetés

Házinvázió Zalman módra

A Zalman fellendíti a házak piacát, hiszen összesen négy új modellt mutatott be a vállalat. A méretes tornyok az MS1000 családba tartoznak, és HS1 illetve HS2 jelzéssel érkeznek, míg a HTPC házakat a tervezők HD501 és HD503 névvel illették.

Az MS1000 széria mindkét modellje egy ATX vagy egy microATX méretű alaplapot fogadhat. A közel 12 kg-os tömeggel rendelkező tornyok közül a HS1 verzió hét, míg a HS2 változat négy darab 5,25 colos – segédeszköz nélkül is beépíthető – meghajtót képes fogadni. Ennek megfelelően az előbbi termék esetében három rekesz marad a 3,5 hüvelykes egységeknek, az utóbbi modellbe azonban akár hat darab is elhelyezhető. A kisebb méretű rekeszek egy ajtós tárolóban találhatóak, így igény esetén a felhasználó könnyedén kicserélheti a meghajtókat akár a számítógép működése közben is.


Zalman MS1000 HS1 és HS2 [+]

A 500 mm magas, 200 mm széles és 560 mm mély házakból a felmelegedett levegőt a hátul és felül elhelyezkedő 12 illetve 14 cm-es ventilátor vezeti a szabadba, de igény esetén a felhasználó a fedőlapra még egy 14 cm-es légkavarót szerelhet. A hűvös légáramlatok keltését a belül található 92 mm-es szélgép végzi, ám ez az egység a HS2 verzió esetében kaphat egy szintén 92 mm-es társat is maga mellé. Ezenkívül az alsó merevlemez-tárolót is érheti némi hűtést egy alulra szerelhető 14 cm-es ventilátor személyében.


Zalman MS1000 szellőzés [+]

A teljesen hangszigetelt házak tetején helyet foglaló I/O panel a hangkimeneten és a mikrofonbemeneten kívül két darab USB 2.0 és egy eSATA csatlakozóval szolgál. A Zalman az MS1000 szériát szeptember közepétől kezdi el forgalmazni. A HS1 modellért 150, a HS2 változatért pedig 170 dollárt kell majd fizetni.

A HTPC házak szegmensében a HD501 és a HD503 fogja felvenni a versenyt. A 8 kg-os modellek 170 mm-es magassággal, 450 mm-es szélességgel és 455 mm-es mélységgel rendelkeznek, így egy ATX vagy egy microATX méretű alaplapot képesek fogadni. Az 5,25 hüvelykes rekeszből a házakon kettő áll rendelkezésre, melyek igény esetén felcserélhetők egy hot-swap modulra. A 3,5 colos meghajtókat a három darab belső kazettába lehet helyezni.


Zalman HD501 és HD503 [+]

A felforrósodott levegőt két darab 8 cm-es hátulsó ventilátor vezeti a szabadba, ám a szellőzés mértéke két 12 cm-es oldalsó légkavaróval tovább növelhető. Az elől található I/O panel hangkimenetet, mikrofonbemenetet, valamint két darab USB 2.0 és egy eSATA csatlakozót kínál. A HD503-as modell az extra LCD kijelzőben különbözik a kisebb testvérétől, melyen a felhasználó számos információt szerezhet a rendszer állapotáról.

A Zalman HD501 és HD503 jelzésű házak szintén szeptember közepén kerülnek az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés