Hirdetés

Hazai tuningrekordok MSI hardverrel!

Az MSI hazai képviseletének segítségével újabb extrém tuningolási lehetőséget kapott Kovács Ádám, akit a hazai extrém tuningos körökben és a PROHARDVER! fórumán subaruwrc néven ismernek. Az alapot a tuningohoz kitenyésztett MSI Z87 XPOWER alaplap biztosította, a grafikus teljesítményt pedig az MSI új, Gaming sorozatába tartozó GeForce GTX 770 szolgáltatta. A végeredmény az alábbi konfiguráció és nagy adag folyékony nitrogén segítségével öt országos csúcs lett:

  • MSI Z87 XPOWER alaplap
  • Intel Core i5-4670K ES processzor, folyékony nitrogénnel hűtve -135 °C-ig
  • G.Skill DDR3-2300 4 GB memória 8-11-8-28 időzítéssel
  • MSI Gaming GTX 770 grafikus kártya gyári hűtéssel
  • ADATA SX900 64 GB SSD
  • Cooler Master Silent Pro Gold 1000 W táp

Nyers CPU teljesítményben 5 perc 8 másodperces idővel sikerült megdönteni a hazai SuperPI 32M csúcsot, és a 10,53 másodperces Hexus PiFast is a magyar ranglista élére iratkozik fel. Az MSI grafikus kártyája is szépen kitett magárét, 3DMark01 SE-ben 151 625 ponttal, 3DMark05-ben 66 091 ponttal, 3DMark06-ban 49 128 ponttal ülhetett fel a hazai trónra.



[+]

subaruwrc: "Régi vágyamat teljesítette ez a csomag, mert végre egy ütőképes processzorral, jól együttműködő alaplappal és tuningban is erős grafikus kártyával tesztelhettem, csak a rendszer maximalizálására fordítva az összes energiát és nitrogént, aminek szerencsére meg is lett az eredménye."


[+]

"Az MSI Z87 XPOWER alaplapjával először találkoztam élőben, nagyon pozitív benyomást tett rám a rövid másfél nap alatt, amíg nálam volt. Világít mint a karácsonyfa, de ez számomra nem volt zavaró, nem találtam túlzónak, giccsesnek, sőt az alsó fényei jól jöttek az estébe nyúló tesztelés közben. Ennél sokkal fontosabbnak tartom a BIOS működését és lehetőségeit. Elsőre kicsit el is vesztem a rengeteg beállítani való között, de hamar megtaláltam a helyes irányt, és sikerült minden tartalékot kihajtani a processzorból. Hatalmas dicséretet érdemel a BIOS automata tuningos része, ami még nekem is hasznomra vált extrém tuning közben. Sok esetben elég volt a kritikus paramétereket beállítani, a többit hagyhattam automatán, és az alaplap stabilan tette a dolgát. Többórányi nyúzás alatt csak egyszer ingott meg a rendszer, de így is sikerült a 2D (CPU) tesztekben is komoly eredményeket elérnem, ami eddig nem volt jellemző az MSI alaplapjaira, szóval érezni a fejlődést."


[+]

"Egyszerűbb dolgom volt az MSI Gaming GTX 770 grafikus kártyával, mert az már járt toyone kollégánál, aki egyébként a mostani tuning session megszervezésében is segített, ezért köszönet jár neki! Elég volt beállítanom az általa kitapasztalt órajeleket, és onnan már csak finomhangolni kellett a rendszert. Grafikus kártyák terén az MSI már jó ideje verhetetlen, tuningpotenciálban és tervezésben egyaránt, és az Afterburner szoftvere is elsőrangú, teljes körű segítséget nyújt a beállításban és monitorozásban. A Gaming sorozatba tartozó GTX 770 kellemes tulajdonsága, hogy a TwinFrozr IV hűtője nem csak hatékony, hanem halk is. Alapvetően nem kritikus tulajdonság ez extrém tuning szempontjából, de nem igazán kellemes dolog egész nap bömbölő hűtés mellett dolgozni, így jól jött a csendessége."

"Bízom benne, hogy tovább tart majd az együttműködés az MSI-vel, és valamikor a minél közelebbi jövőben lehetőségem nyílik hasonlóan sikeres csúcsdöntési kísérletre két-három grafikus kártyával is!"

Gratulálunk subaruwrcnek és az MSI-nek a nagyszerű eredményekhez!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés