Hirdetés

Extrém tuninggal indított a jubileumi Pentium

Nemrég számoltunk be a Pentium huszadik évfordulójára készült Anniversary Edition G3258-as processzorról, ami elsődlegesen a szorzózár hiánya miatt lehet érdekes a tuningosok számára. A termék bemutatását az alaplapgyártók is kihasználták, így az MSI támogatásával DFORDOG már el is ért egy kellemesen magas, 6861,7 MHz-es órajelet. Mindezt egy MSI Z97 MPOWER MAX AC alaplapban sikerült elérni, egyetlen aktív processzormaggal.

Intel Pentium G3258 Anniversary Edition 6861,7 MHz-en
Intel Pentium G3258 Anniversary Edition 6861,7 MHz-en (forrás: CanardPC)

Az IGP tiltva volt, így annak szerepét egy NVIDIA GeForce 7300 GT jelzésű, igen idős VGA vette át, a rendszermemória pedig egy darab 4 GB-os G.Skill modulból állt. Az extrém tuning természetesen folyékony nitrogén bevetésével valósult meg 1,992 V-os processzorfeszültség mellett.

Bár az elért eredmény igazából nem abszolút rekord, így tulajdonképpen csak a Pentium Anniversary Edition G3258-asok között tekinthető a legjobbnak, ám az alaplapgyártók vélhetőleg egy próba erejéig több tuningcsapatot is támogatnak majd a Pentium huszadik évfordulójára tervezett processzor extrém túlhajtásával kapcsolatban, így várhatók még jobb eredmények is. Az abszolút órajelrekord viszont nem valószínű, hogy megdől, ahhoz igazából a mai processzorok architektúrája és a gyártáshoz használt technológia nem ideális.

Előzmények

Hirdetés