Hirdetés

Hatalmas a kereslet az ATI csúcskártyáira

Bár november elején az orosz X-bit labsra hivatkozva arról számoltunk be, hogy a kanadai ATI Technologies csak akadozva tudja szállítani legújabb csúcskategóriás videokártyáját, a Radeon X1800 XT típusjelzésű modellt, a gyártó nyilatkozata szerint mostanára már szó sincs szállítási nehézségekről. Richard Heye, a vállalat vezető tisztségviselője szerint a legtöbb üzletben azért hiánycikk még most is az új jövevény, mert a megjelenést megelőző felfokozott várakozás miatt az új csúcskártyák iránt hatalmassá vált a kereslet, így a webáruházaknak és a tengerentúli nagyáruházaknak kiszállított "több ezer" példányt szinte azonnal elkapkodták.

Az egyik legnagyobb on-line webáruháznak számító newegg.com marketingigazgatója cáfolta, hogy az ATI elmaradna a szállításokkal; Howard Tong úgy nyilatkozott, hogy a napokban több szállítmány is érkezett a kanadai gyártótól, melyet a beérkeztetést követően azonnal elérhetővé tesznek az on-line áruházban. Mindezeken túl az illetékes nem nyilatkozott részleteiben arról, hogy pontosan mikor is érkeztek ezek a kártyák, és összesen hány darabot küldött belőlük az ATI.


Sapphire Radeon X1800 XL: az elsők között itthon is

Mindeközben a szerényebb teljesítményű Radeon X1800 XL modellek lassan minden üzletbe megérkeznek, a fentebb említett webáruház három különféle típust is tart raktáron belőlük 369-től 419 dollárig terjedő ársávban (emlékeztetőül: az X1800 XL ajánlott fogyasztói ára az októberi bejelentéskor 449 dollárban volt meghatározva). Szintén egyre nagyobb választék áll rendelkezésre a belépőszintű X1300-as modellekből, melyek közül hazánkban is megjelentek az első példányok, akárcsak a fentebb említett X1800 XL típusokból.

(A newegg.com webáruházban jelenleg nem kapható Radeon X1800 XT modell, a következő szállítási időpontként november 15-ét jelöli meg a rendszer).

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés