Hirdetés

X1000: generációváltás a Gigabyte-nál is

A Gigabyte hivatalos bejelentése nem futott be időben, ezért az ATI új generációs GPU-ira épülő videokártyákról készült tegnapi összefoglaló anyagunkból kimaradtak a jelentős tajvani gyártó termékei. A vállalat által kiadott meglehetősen szűkszavú sajtóközleményből mindössze annyi derül ki, hogy három termékvonal épül majd a Radeon X1800, X1600 és X1300-as sorozatú grafikus megoldásokra, ezek rendre a GV-RX18, GV-RX16 és GV-RX13 kezdetű típusjelzést viselik majd.

A tajvani DigiTimes híroldal munkatársai a bejelentést követően felkeresték a gyártót, hogy a sajtóközleményben megjelenteknél konkrétabb információkhoz jussanak. A Gigabyte egyelőre csak arról tájékoztatta a weboldalt, hogy az X1800-ra alapozó GV-RX18 két változatban fog megjelenni valamikor a hónap második felében: a GV-RX18T512VB 512, míg a GV-RX18L256VB 256 megabájtnyi memóriával érkezik majd. A kártyák szállítása tehát még nem kezdődött meg, mindemellett a Gigabyte egyelőre a két csúcsmodell árát és részletesebb specifikációit sem közölte, ugyanakkor – mivel a tajvani vállalat is az ATI-tól kapja a kártyákat – vélhetően nem tapasztalható majd jelentős eltérés más márkákhoz képest a hardver felépítése, tudása és a fogyasztói ár tekintetében.

„Valamikor ebben a hónapban” várható az RV515 és RV530 GPU-ra épülő GV-RX16 és GV-RX13 megjelenése is, a boltok polcaira kerülő végleges termékek részleteiről azonban még kevesebbet tudni. Annyi bizonyos, hogy a legtöbb most bejelentett kártya tartalmazni fogja a Gigabyte saját fejlesztésű, teljesítménynövelő Turbo Force technológiáját, illetve egy, vagy több termékre a Silent-Pipe elnevezésű, hőcsöves passzív hűtés fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés