Hirdetés

All-in-Wonder kártya Radeon X1800-alapokon

Az ATI bejelentette a Radeon X1800 XL alapjaira épülő All-in-Wonder videokártyáját. Az új termék a gyártó közleménye szerint Észak-Amerikában (429 dolláros ajánlott áron) máris piacra kerül, ám európai megjelenésére egy kicsit még várni kell.

A kártya szívét képező 16 futószalagos grafikus processzor 500 MHz-en üzemel, mellette 256 MB, 1 GHz effektív órajelen futó GDDR3 memória kapott helyet. Az európai változat 125 analóg tévécsatorna, FM rádió, valamint földi szórású digitális tévéműsorok (DVB-T) vételének képességével lesz felruházva; mind az analóg, mind a digitális tartalmak egységesen a Multimedia Center 9.10 nevű felület segítségével kezelhetők. A szoftver lehetővé teszi egy másik ATI tunerkártya egyidejű használatát, így mindkét forrásból lehet egyszerre rögzíteni, közben akár időben eltolva meg is nézni a műsort.

A kártya DVI-I kimenete mellett számos adapter, köztük Scart csatlakozó is rendelkezésre áll a ki- és bemenő jelek számára. A gyártó a rádiófrekvenciás Remote Wonder Plus távirányítót mellékeli a kártyához, a szoftvercsomag pedig az Adobe Photoshop Elements 4.0 és Adobe Premiere Elements fotó- és videószerkesztő programokat tartalmazza. A grafikus kártyát természetesen felvértezték a videófeldolgozást támogató Avivo szolgáltatással, mely magában foglalja a nagy felbontású anyagok kezelésének hardveres gyorsítását is. Az All-in-Wonder X1800 XL Windows XP és Windows XP Media Center Edition operációs rendszerek alatt is használható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés