Hirdetés

Július derekán megérkezik az ASRock legújabb bányász alaplapja

A hat PCI Express sínnel szerelt termék a 10. és 11. generációs Intel processzorokhoz készül.

Talán mintha lankadt volna egy picit a hétköznapi felhasználók életét megkeserítő bányászláz, de az ASRockot ez nem gátolta meg abban, hogy bemutassa az LGA1200-as platformra érkező mining alaplapját, a H510 Pro BTC+ névre keresztelt modellt. Az Intel H510-es vezérlőhídra építkező megoldás négyfázisos VRM-mel és hat x16-os, fémmel megerősített PCI Express 3.0 sínnel fedélzetén mutatkozik be, de természetesen az elsődlegesen kívül a többi slot x1-es sávszélességre van korlátozva.


[+]

A magányos DIMM foglalat maximum 32 GB-os DDR4 modulokat eszik meg, amelynek órajele Comet Lake CPU-val 2933, Rocket Lake központi egységgel pedig 3200 MHz-ig nyújtózkodhat, és az ECC-s típusok is elindulnak benne, bár igaz, hogy ECC nélkül. A háttértárolók számára egy SATA, illetve egy SATA módban futó M.2 2260/2280/22110 konnektor áll rendelkezésre, és a rigekben történő beüzemelést a nyomtatott áramköri lapra kihelyezett power, valamint reset gombok segítik. A stabil energiaellátás érdekében összesen három 24 tűs, egy nyolctűs EPS és négy négytűs PCI Express tápcsatlakozó van az újdonságon, míg a négytűs ventilátor headerek száma nyolc.


[+]

Ha a hat videokártyát nem tartjuk elegendőnek, az USB Type PCIe x1 mining port közreműködésével újabbakat adhatunk a rendszerhez. A hálózatra való kapcsolódás egy Intel i219V kontroller hajtotta (gigabites) Ethernet csatolóval valósulhat meg, de mivel hangchipre nem igazán van szükség, azt lespórolták a tervezőasztal felett görnyedő mérnökök.


[+]

A hátlapi I/O panelen csak a legszükségesebbek találhatók; egy PS/2 kombóport, egy HDMI kimenet, két USB 3.2 Gen 1 Type-A és két USB 2.0 kapu, plusz ugye az ominózus RJ-45 interfész. Itt még érdemes lehet megjegyezni azt, hogy az USB és Ethernet csatlakozók védettek a feszültségtüskékkel szemben.


[+]

Az 50,1 x 22,4 cm-es monstrum július 18-án jelenik meg, ám a Neweggen keresztül 280 dollár ellenében már előrendelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés