Hirdetés

Wireless LAN-úticsomag a D-Linktől

A D-Link új hordozható Wireless LAN-eszköze kis mérete ellenére minden szükséges funkciót biztosít, ami egy vezeték nélküli hálózat létrehozásához vagy csupán használatához szükséges. Az AirPlus G Wireless Pocket Router/AP (DWL-G730AP) az IEEE 802.11g szabványnak megfelelően legfeljebb bruttó 54 Mbit/s-os sávszélességet nyújt.

A több WLAN-kliens szabályozott kommunikációját és erőforrásainak megosztását elősegítő Access Point üzemmód mellé router-funkció is társul, így bármely LAN- vagy internetkapcsolat közös használata is könnyedén megoldható. Az IP-címek automatikus kiosztásáról a DWL-G730AP DHCP-szervere gondoskodik. Az eszközön keresztül VPN-kapcsolatok is felépíthetők, a biztonságért pedig a Network Address Translation (NAT) szolgáltatás és egy egyszerű tűzfal felel. Kliens üzemmódban a DWL-G730AP révén meglévő vezeték nélküli hálózatokba jelentkezhetünk be. A WLAN-ban történő adatátvitelhez a készülék WPA titkosítást használ, Access Point üzemmódban pedig egy külső RADIUS szerver segítségével a felhasználók IEEE 802.1x szerinti azonosítására is lehetőség van. A szükséges beállítások egy webes felületen kényelmesen elvégezhetők.

A praktikus hordtáskával forgalmazott eszközhöz mellékelnek hálózati adaptert, de a nagyobb mobilitás érdekében lehetőség van az USB porton keresztüli áramellátásra is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés