Hirdetés

Három új modellel bővült a Toshiba kamerák választéka

A Toshibáról elsősorban nem a videokamerák jutnak az eszünkbe, hanem manapság leginkább a notebookok vagy a netbookok. Ennek ellenére a japán vállalat gőzerővel fejleszt a kamkorderek szegmensében is, ennek három új modell az eredménye, amik a közeljövőben elméletileg a magyarországi boltok polcain is felbukkannak majd.

Toshiba Camileo H30
Toshiba Camileo H30

Full HD kamerákról van szó, amelyek mindegyike rendelkezik az úgynevezett YouTube feltöltési funkcióval, így miután csatlakoztunk az hálóra, egy gomb  megnyomása után villámgyorsan online is megoszthatjuk videóinkat. Ez azért ma már nem akkora nagy durranás, hiszen jó néhány gyártó kínálatában megtalálhatók az ilyen jellegű szolgáltatást kínáló termékek.

A Toshiba állítása szerint az új Camileo sorozat optimalizált éjszakai módjának köszönhetően akár minimális fény mellett is rögzíthetők nagy részletességű videók. Emellett mindhárom modell használható állóképek készítésére is. A Camileo S20 segítségével öt, a Camileo H30-cal, valamint a Camileo X100-zal pedig tíz megapixeles felbontással lehet fényképezni.

Toshiba Camileo S20
Toshiba Camileo S20

A beépített HDMI csatlakozónak köszönhetően a videokamerák a legtöbb HD felbontást támogató televízióhoz és laptophoz csatlakoztathatók, továbbá az USB 2.0 és komponens videó (PAL és NTSC) csatlakozókon keresztül az azokkal kompatibilis eszközök egyre bővülő körével is összekapcsolhatók. A termékekhez a 15 Magix Video szoftvercsomag 30 napos próbaverzióját is mellékelte a gyártó, amellyel a rögzített felvételeinkből kreatív klipeket is létrehozhat a művészi hajlamokkal megáldott felhasználó.

A Camileo S20 mindössze 17 mm vastagságú, így a ma kapható  Full HD videokamerák közül ez az egyik legvékonyabb modell. Ezt a készüléket öt megapixeles CMOS érzékelővel és négyszeres digitális zoommal látták el. A gyártó szerint az ultravékony kialakításnak és a könnyed megjelenésnek köszönhetően remek választás lehet a stílusra érzékeny, illetve az első kamerájuk megvásárlásán gondolkodó felhasználók számára.

Toshiba Camileo X100
Toshiba Camileo X100

A hagyományosabb kinézetű Camileo H30, illetve X100 közül az előbbi ötszörös optikai, valamint négyszeres digitális zoommal rendelkezik, míg a másiknak tízszeres optikai és tízszeres digitális zoomja van. Az utóbbi modell lehetővé teszi többek között 424x240 képpont felbontású felvételek készítését 240 fps sebességgel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés