Hirdetés

Hangoskodó Media-Techek

A Media-Tech MT3534-es típusjelzésű, Bluetooth Necklace Earset nevű terméke érdekes szerzet. Nem egyszerű Bluetooth-headset, hanem egy nyakba akasztható, Bluetooth technológiával működő vevő, amihez fülhallgató is jár. Találni rajta egy jack csatlakozót is, így a legtöbb fül- és fejhallgató csatlakoztatható rá. Így a vásárló akár a régi, kedvenc fülesét is tudja használni vele, méghozzá bármelyik bluetoothos eszközzel, legyen az számítógép, notebook, mobiltelefon vagy PDA. A készüléken zajszűrővel ellátott mikrofon is helyet kapott, így a klasszikus értelemben vett headsetként is használható. Ternészetesen van rajta hangerőszabályzó, és a mobiltelefonos hívások is egy gombnyomással kezelhetők, emellett mini távirányítóként is szolgál zenelejátszáskor.

Bluetooth Necklace earset
Bluetooth Necklace earset

A kis lítium-polimer akkumulátor mintegy három órányi beszélgetési és ötven órás készenléti időt biztosít. A Bluetooth Necklace Earset elsőre talán kicsit testesebb darabnak tűnik, de nem vészesen nagy: 52 x 25 x 13 mm-es méretéhez 13,5 grammos tömeg társul. A készülék már elérhető Magyarországon, körülbelül 7500 forintot kell kifizetni érte.

Bluetooth Necklace earset
Bluetooth Necklace earset

Az MT3525-ös típusjelzés alatt futó Sirius fejhallgató már termetesebb darab, ezt igazolja, hogy a működéshez szükséges két AAA elem nélkül is 173 grammot nyom. Ez alapvetően vezeték nélküli eszköz, a vevőegység a számítógép vagy médialejátszó fülhallgató-kimenetére csatlakoztatható. Ez utóbbi működéséhez szintén szükség van valamilyen áramforrásra, ez lehet AAA elem, külső adapter (amit nem mellékelnek hozzá), de használhatunk USB portot is. A fejhallgató vezeték nélkül nagyjából nyolcméteres távolságig használható, de jack csatlakozóval közvetlenül is a zene forrására köthető. A Siriusba mikrofont is építettek, sőt FM rádióként is használható. Már kapható Magyarországon, nagyjából 4500 forintba kerül.

Sirius
Sirius

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés