Hirdetés

Hamarosan feltűnhet az első 2000 wattos PC-táp

Lapértesülések szerint hónapokon belül piacra kerülhet az Ultra Products legújabb csúcskategóriás tápegysége, mely új teljesítményrekordot állít fel a PC-kbe építhető áramforrások mezőnyében. Az Ultra X3 Modular 2000W típusjelzéséből nem nehéz kikövetkeztetni, mire lesz képes a tápszörny: ha piacra kerül, ez lesz az első olyan ATX-es tápegység, mely akár 2 kilowattnyi teljesítményt is képes kipréselni magából. Ekkora erővel bíró tápegységeket eddig többnyire csak szervereknél alkalmaztak, az Ultra új nagyágyúja ugyanakkor hangsúlyozottan személyi számítógépekhez készült.


Forrás: Legit Reviews

Az Ultra X3 Modular 2000W jóval mélyebb (nagyjából 23 centiméterre nyúlik be a házba), mint egy átlagos ATX-es tápegység, egy nagyobb házban azonban problémamentesen elfér, a beépítéshez nincs szükség speciális keretre vagy fiókra. A rekord teljesítményű tápegység az adatlap szerint csak a 12 voltos ágon 150 amperrel terhelhető – ez 1800 wattnyi leadott teljesítménynek felel meg. Az Ultra tápja az oldalára ragasztott matrica tanúsága szerint mindazonáltal csak ezzel az egyetlen, bivalyerős 12 voltos ággal rendelkezik. Itt egyébként némi ellentmondásba is keveredik a cég marketing- illetve műszaki részlege: a Legit Reviews weboldalnak az egyik szakember már két önálló 12 voltos ágról beszélt.


Forrás: Legit Reviews

Az Ultra Products először a jövő héten kezdődő CES alkalmával állítja ki rekordteljesítményű moduláris tápegységét, a termék forgalmazása valamikor az első negyedévben kezdődhet meg. A cég előzetes kalkulációi szerint a táp fogyasztói ára minden valószínűség szerint 499 dollár (átszámítva körülbelül 97 000 forint) lesz. Ez az ár, bár elsőre soknak tűnhet, annak ismeretében akár kedvezőnek is tekinthető, hogy akad olyan konkurens, melynek 1 kW-os modellje jelenleg ennél 100 dollárral drágábban vásárolható csak meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés