Hamarosan bemutatkozhat az Apple RealityOS rendszere

Az elnevezés levédésre került egy, a gyártóhoz köthető cégen keresztül.

Már szinte biztosra vehető, hogy az Apple valamilyen VR vagy AR headset tervezésén ügyködik, erre pedig a legfontosabb bizonyíték, hogy nemrég az Egyesült Államok szabadalmi hivatalánál (USPTO) bejegyzésre került a RealityOS elnevezés, ami a – valószínűleg a gyártó saját lapkájára épülő – headseten futó operációs rendszer neve lehet.

A védjegy december 8-án került bejegyzésre periféria, szoftver és viselhető számítógépes hardver kategóriában, méghozzá egy Realityo Systems névre hallgató cég által, ami 9to5mac cikke alapján viszonylag könnyen összeköthető az almás márkanévvel. Az Apple-nél bevett szokás, hogy védjegyeiket nem az anyacégen, hanem kisebb vállalatokon keresztül jegyeztetik be, így a legtöbb kíváncsiskodónak nem eshet le rögtön, hogy pontosan kihez is tartozik egy-egy új elnevezés. Így történt ez a macOS Yosemite, Big Sur és Monterey operációs rendszerek neveivel is, amelyek egy Yosemite Research nevű vállalathoz tartoznak. A cég címe megegyezik a már említett Realityo Systems, illetve a Corporation Trust Center nevű, védjegyekkel foglalkozó irodának a címével, utóbbiak ügyfelei között pedig köztudottan ott van az Apple is.

Parker Ortolani, a The Verge egyik munkatársának tweetjéből az is kiderül, hogy a RealityOS tavaly már Ugandában is bejegyzésre került, a mellékelt dokumentumon pedig egy logó is szerepel, amelyben az Apple rendszereiben is fellelhető San Francisco betűtípust használták.

Persze láttunk már olyat, hogy nagy cégek már az ötletelés során levédetnek bizonyos dolgokat arra az esetre számítva, ha esetleg kiszivárognának információk a tervezés során, operációs rendszerek neveit viszont az Apple nem szokta csak úgy, a biztonság kedvéért levédetni – a Monterey esetében ez például csak néhány nappal a tavalyi WWDC előtt történt meg. Most ismét közel állunk az említett eseményhez, ugyanis a gyártó fejlesztői konferenciája jövő hét hétfőn, június 6-án veszi kezdetét, de ha ott még nem is, a szokásos őszi eventek egyikén nagy valószínűséggel már lehet majd szó az Apple virtuális vagy kiterjesztett valósággal kapcsolatos terveiről.

Bélyegképek forrása: Apple YouTube

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés