Hirdetés

Ha igazak a pletykák, kevés kivetnivaló lesz az Apple mixed reality headsetjében

Teljesítményét és vezérlését tekintve is ígéretesnek tűnik az állítólag jövőre érkező eszköz.

Az ismert elemző, Ming-Chi Kuo szerint egyre biztosabbra vehetjük, hogy 2022 negyedik negyedévében bemutatkozik az Apple első mixed reality headsetje, mellyel kapcsolatban olyan tulajdonságok látnak napvilágot, aminek ha csak a fele igaz, már örülhetünk.

Az már eddig is ismert pletyka volt, hogy a 350 g körüli szemüveg állítólag csatlakoztatott iPhone nélkül is működőképes lesz, az alkalmazott kijelzőktől és az M1-szintű teljesítménytől pedig a földön fogjuk keresgélni az állunkat, Kuo viszont most hozott néhány vezérléssel kapcsolatos információt is.


(forrás: Antonio De Rosa) [+]

A headset a megbízhatónak mondott források szerint hasonló 3D-s érzékelőket kap majd, mint az iPhone-ok és az iPad-ek FaceID arcalapú azonosításhoz szükséges TrueDepth kamerarendszere, csak sokkal többet, így képes lesz érzékelni kezeink, sőt, más emberek vagy tárgyak mozgását is, mindezt jelentősen nagyobb hatótáv mellett, mint az említett eszközök esetében. Ez nem csak a felhasználói felület, de alkalmazások vezérlésekor is jól fog jönni, ráadásul a rendszer érzékelni tudja majd hangunkat, szemünk mozgását, sőt, arckifejezéseinket is.


(forrás: Antonio De Rosa) [+]

Kuo szerint a headset olyannyira közel van a véglegeshez, hogy már készül a második generációs változat is, ami a pletykák szerint 2024-ben mutatkozhat be.

Bélyegképek forrása: Antonio De Rosa

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés