Hama blog: Rexton 110 fotóstáska

Blogunk követői számára minden bizonnyal nem újdonság már, hogy a német központú Hama fotós kiegészítőkkel indult útjára, és máig nagyon erős ebben az ágazatban. A tükörreflexes (SLR) fényképezőgépekhez igazodó Rexton fotós táskák hatféle méretben és kétféle színben kaphatóak. Strapabíró polytex anyagból készülnek, vízhatlan cipzárakkal, komoly párnázással, fémcsatos vállpánttal, állványtartóval, valamint integrált esőzsákkal és törlőkendővel – emellett a tízéves garanciát sem szabad elfelejteni.


[+]

A Rextonok közül a legkisebb, 110-es méretű modell keki színű betétekkel díszített változata járt nálunk, mely teljesen feketében is kapható. A táska hordozását vaskos fogantyú és jól párnázott vállpánt segíti, melynek csatja és tartófüle is fémből készült – minden bizonnyal ellenállóbb a műanyag megoldásoknál. Kívül elöl és hátul is egy-egy kisebb cipzáras rekeszt találunk, oldalra pedig két hálós zsebet tettek, melyek tövéből állványtartó pántok bújnak elő. A hátsó részen övre rögzítést segítő pántok vannak, alsó részében pedig esőzsák rejtőzik. Kár, hogy a táska alján nincsenek talpak, ha letesszük, csak az erős és jól kipárnázott szövetburkolatra támaszkodik.

A Rexton 110 belső mérete 17 x 10 x 17 centiméter, így a digitális tükörreflexes fényképezőgépet jellemzően közepes méretű objektívvel tudja befogadni. A központi részt vaskos, műanyag csatos fedél, beljebb pedig cipzár biztosítja, így a védelem elsőrangú. Elöl, de már a csatos fedél alatt van még egy nagyobb cipzáras rekesz, ahol akkumulátoroknak csináltak kis zsebeket, megjelölve a töltött és lemerült darabnak valót. Hasonló megoldás várja felül a memóriakártyákat, ide integrálták a törlőkendőt is. A központi rész alaposan ki van párnázva, két elválasztó eleme tépőzáras rendszerrel állítható. A Hama Rexton 110 fotós táskája nagyjából kilencezer forintba kerül; azonos kialakítással a nagyobb 130-as, 140-es és 150-es kivitel rendre egy-egy ezressel drágább.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények