Hirdetés

Hálózati zenelejátszó audiofileknek

Az Európában Squeezebox hálózati zenelejátszó kliensével már eddig is jelenlévő Slim Devices újabb termékkel örvendezteti meg a digitális technológiák iránt fogékony audiofileket. A Transporter egy hi-fi toronyba illeszthető zenelejátszó, amely vezetékes és vezeték nélküli interfésze révén képes az adathálózathoz csatlakozni. A 433 x 311 x 72 mm méretű készülék tartalmával kapcsolatban sokat sejtet 6 kilogrammos tömege.

A Transporter XLR és RCA csatlakozók formájában megvalósított analóg kimeneteire egy AKM AK4396 digitális-analóg konverter juttat jelet, mely 120 dB-es jel/zaj arányt, illetve –106 dB-es zajszintet (THD+zaj) garantál. Digitális ki- és bemenetek egyaránt megtalálhatók optikai, koaxiális, BNC és XLR konnektorok formájában. Ezeken a portokon 44,1, 48 vagy 96 kHz mintavételezési frekvenciájú hang továbbítható. Az eszközt egy órajel-bemenettel is ellátták, mely egy külső órával való szinkronizálást teszi lehetővé.

A készülék a tömörítetlen hangformátumok közül az AIFF, WAV és PCM kódolást, a tömörített formátumok közül az Apple lossless, FLAC, WMA lossless, MP3, AAC, OGG Vorbis, MP2, MusePack és WMA kódolást tudja kezelni. A Transporter önállóan is képes kapcsolódni az internethez, és a SqueezeNetwork által listázott, MP3, WMA vagy OGG formátumban „sugárzó” rádióadók is megszólaltathatók közreműködésével, a kedvencek pedig külön lejátszási listába menthetők.

A helyi hálózathoz Fast Ethernet vagy vezeték nélküli, 802.11b/g szabványt követő interfészén keresztül csatlakoztatható a készülék, amely a WEP, WPA és WPA2 titkosítási protokollokat is ismeri. Kezelését két 320x32 pixel felbontású VFD kijelző és egy infrás távirányító könnyíti meg. A gyártó számítógépeken tárolt hangállományok helyi megosztásához való szerverszoftvert is biztosít. A Transportert szeptember közepétől szállítják, egyelőre 1999 dolláros áron lehet előrendelni (az ár jelenleg egy grátisz Sqeezeboxot is magában foglal).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés