CeBIT: Két hálózati zenelejátszót mutatott be a TerraTec

A német TerraTec hálózati zenelejátszói újabb változatait mutatta be a CeBIT-en. A Noxon 2 radio nevű modell a korábban piacra dobott Noxon 2 audio hangszóróval kiegészített változata, így az otthoni digitális zenegyűjtemény vagy az internetes rádiók műsora bárhol, akár a konyhában vagy az udvaron is elérhetővé válik. A Noxon 2 radio ráadásként egy FM rádióvevőt is kapott, órájának köszönhetően pedig vekkerként is használható.

A lejátszó igazi mindenes – képes PC-n tárolt hanganyagok megszólaltatására, ám a vTuner.com által listázott internetes rádióadók vételéhez – egy wireless routert feltételezve – nincs szükség a számítógép közreműködésére sem. A csatlakozás 802.11b/g szabványú (WEP vagy WPA eljárással titkosított) WLAN-on vagy Ethernet interfészen keresztül történik, ezenkívül egy USB 2.0 host is a készülék része, melynek segítségével médialejátszókon, mobil merevlemezeken tárolt zeneszámok is lejátszhatók.

A Noxon 2 radio támogatja az MP3 és a WMA formátumot, utóbbiból a jogvédelemmel kiegészített változatot is. A kezelést kijelző és távirányító könnyíti meg, mind fájlok, mind rádióadók esetében mód van többféle szempont szerinti szelektálásra. A mellékelt audioszerver szoftver használható Windows, Mac OS és Linux környezetben is. A készüléket fejhallgató-kimenettel és optikai SPDIF kimenettel is felszerelik, így komolyabb erősítőkkel vagy aktív hangfalszettekkel is együttműködik.

A Noxon 2 radio április végén kerül piacra körülbelül 300 eurós áron. Május folyamán 180 eurós áron debütál kisebb testvére, a Noxon iRadio, mely csak egyetlen hangszóróval bír, és kimarad belőle az FM rádióvevő, az USB host és a digitális kimenet is.


Noxon iRadio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés