Hirdetés

Hálózati tároló kis- és középvállalkozásoknak

A Buffalo elsősorban kis- és középvállalkozásoknak szánja új, hálózati csatolással ellátott tárolóegységét (NAS, network attached storage). A TeraStation Pro készülékekben négy Serial ATA-merevlemez kap helyet, melyek igénybe vehetők egyetlen kötetként, ám lehetőség van az adatbiztonságot növelő RAID 1, illetve RAID 5 üzemmódok használatára is. A teljes tárkapacitás természetesen csak a standard (a négy meghajtót külön-külön kezelő) és a RAID 0 üzemmódban használható ki; RAID 5 üzemmódban negyedével, RAID 1 üzemmódban felével csökken a hasznos tárterület nagysága.

Az egység LCD-kijelzőjéről az üzemmóddal, a winchesterek és a hálózat állapotával kapcsolatos adatok olvashatók le; a hűtésről egy nagy átmérőjű, halk ventilátor gondoskodik. A készülék Gigabit Ethernet hálózati porttal rendelkezik, két USB 2.0 interfészére további tárolóegységek csatlakoztathatók, míg egy szünetmentes áramforrással soros portján tartja a kapcsolatot.

A TeraStation Pro támogatja az Active Directoryt; a mellékelt szoftverek nemcsak a használatba vételt teszik egyszerűvé, hanem biztonsági mentések készítéséhez is segítséget nyújtanak. A beállítások egy webes felületen végezhetők el, a készüléken tárolt adatok az integrált FTP-szerver révén az interneten keresztül is elérhetővé tehetők.

A TeraStation Pro három változatban került piacra; a 0,6 TB kapacitású modell (TS-0.6TGL/R5) ára 850 euró, az 1 TB-osért (TS-1.0TGL/R5) 950 eurót, az 1,6 TB-osért (TS-1.6TGL/R5) pedig 1950 eurót kell fizetni. A tervek szerint a második negyedév folyamán egy 2 terabájt kapacitású típus is megjelenik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés