Hirdetés

Hálózati tárolóegység beépített médiaszerverrel

A Buffalo bemutatta TeraStation nevű, hálózatra kapcsolható tárolóegységének újabb változatát, amely egy, a Digital Living Network Alliance (DLNA) ajánlásainak megfelelő médiaszervert is tartalmaz. A Mediabolic szoftvere jóvoltából a TeraStationön tárolt fájlokat nemcsak PC-n, hanem bármilyen DLNA-kompatibilis hálózati médiakliensen is le lehet játszani.

A TeraStation alapváltozatából 0,6, 1 és 1,6 terabájt kapacitással szolgáló változat is piacon van, a médiaszerverrel kiegészített TeraStation HomeServer azonban először csak 1 terabájtos változatban jelenik meg HS-D1.0TGL/R5 jelzéssel.

A négy darab 250 GB-os merevlemez teljes tárkapacitása természetesen csak a standard (a négy meghajtót külön-külön kezelő) és a RAID 0 üzemmódban használható ki; RAID 5 üzemmódban negyedével, RAID 1 üzemmódban felével csökken a hasznos tárterület nagysága, ezzel párhuzamosan azonban nő az adatbiztonság. A Gigabit Ethernet interfésszel ellátott egység a hatékonyabb adatátvitel érdekében támogatja a Jumbo Frame-ek továbbítását is. Négy USB 2.0 interfészére egy nyomtató és további külső tárolóegységek kapcsolhatók.

A készülék Japánban mintegy 190 ezer forintnak megfelelő összegért lesz megvásárolható december közepétől.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés