Hirdetés

Halk hűtők az Arctic Coolingtól

A Copper Silent 2 típusú termék hűtési teljesítményét úgy tudta növelni a gyártó, hogy közben nem változott a hűtő súlya. Ezt úgy sikerült elérni, hogy míg az elődnél a rézmagot belenyomták szinte az alumíniumba, addig az új változatnál a rézlemezt már összeforrasztották az alumínium hűtőtesttel. Ezen kívül a két fém közé beépítettek egy hajszálvékony ónfilmet is, amelynek a hővezető képessége 25-ször nagyobb a hagyományos hővezető pasztáénál.


Forrás: www.k-hardware.de

A 80 mm-es ventilátor négy gumitalpon nyugszik, így csökkentették a vibrációt és mérsékelték a hűtő magasságát is. A Copper Silent 2-ből létezik egy TC (hőérzékelő diódás) változat is, ami a hőmérsékletnek megfelelően szabályozza a ventilátor fordulatszámát.

A Copper Silent 2 maximum Athlon XP 3200+, míg a Copper Silent 2 TC legfeljebb Athlon XP 3400+ processzorok hűtésére alkalmas. Ventilátoruk teljesítménye 2200 fordulat/perc, illetve 1400-2800 fordulat percenként. Mindkét hűtő súlya 380 gramm, a Copper Silent 2 28,5, míg a Copper Silent 2 TC 14-36 köbláb levegőt képes megmozgatni percenként. A zajszint-adatok is rendkívül impozánsak: előbbi zajszintje 20, utóbbié 12-27 decibel! A Copper Silent 2 ára 20, a Copper Silent 2 TC-é 25 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés