Hirdetés

Gyration: egér a levegőben

A három dimenzióban mozgatható beviteli eszközök a műszaki tervezés világában nem számítanak újdonságnak, és egyebek mellett a Thomson által néhány éve felvásárolt Gyration jóvoltából a professzionális célú eszközökön kívül fogyasztói piacra szánt termékek is elérhetők. A gyártó tavaly mutatta be GO 2.4 Optical Air Mouse nevű termékét, amely a Thomson friss bejelentése szerint immár Európában is kapható.

Az egérbe épített gyorsulásérzékelők révén a számítógép háromdimenziós mozgásokkal vezérelhető egy nagyjából 10 méter sugarú körön belül, ugyanakkor optikai szenzorral is rendelkezik, így hagyományos módon, asztalon is használható. Az eszköz gombjaihoz és számos mozgáskombinációhoz (gesztushoz) alkalmazásonként más-más funkciókat lehet rendelni. Az egér USB-s vevőegységével a 2,4 GHz-es rádiófrekvencián tartja a kapcsolatot, a Wi-Fi, Bluetooth és más berendezésekkel való ütközés elkerülésére ezen tartományon belül automatikusan sávot tud ugrani.

A Gyration GO 2.4 Optical Air Mouse megvásárolható önállóan (99 eurós ajánlott áron) vagy billentyűzettel együtt. A kompakt, 88 gombos, illetve a numerikus blokkal ellátott, 104 gombos klaviatúrát tartalmazó szett ajánlott ára egyaránt 139 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés