Hirdetés

Újszerű beviteli eszköz grafikusoknak

A Logitech a profi grafikusok munkáját kívánja gördülékenyebbé tenni két új termékével. A NuLOOQ navigator egy újfajta beviteli eszköz, amely a billentyűzet és az egér kiegészítőjeként a gyakran használt funkciók gyors elérését teszi lehetővé, a NuLOOQ tooldial pedig egy kis segédalkalmazás, amely hasonló feladatot lát el szoftveres úton. Mindkét megoldás célzottan az Adobe Creative Suite 2, Illustrator CS2, InDesign CS2 és Photoshop CS2 alkalmazásokhoz készült, és jelenleg csak Mac OS X operációs rendszer alatt használható.

A NuLOOQ navigator körülbelül fél teniszlabdányi méretű, és legfőbb haszna, hogy az egeret irányító kezet tehermentesíti alapvető menüpontok kikeresése vagy gyakori billentyűzetkombinációk beütése alól. Az eszköz oldalán körben egy gumiborítású gyűrű található, mely elfordítható és gombokat is takar, így jelentősen leegyszerűsíti például nagyméretű képek szkrollozását és nagyítását.

A felső, érintésérzékeny felület az egyes paraméterek pontosabb beállítását segíti, például az ecset átmérőjének vagy a betűnagyságnak a változtatását lehet vele elvégezni. Ugyanitt két fix funkciójú és három programozható gomb is helyet kapott. A NuLOOQ navigator meghajtóprogramja révén mindig érzékeli, hogy melyik CS2 alkalmazás, illetve abban melyik objektum vagy eszköztár aktív, így a beállítási lehetőségek is automatikusan ehhez igazodnak.

Az új beviteli eszköz 150 dolláros ára magában foglalja a NuLOOQ tooldial nevű szoftvert is, ám utóbbi 50 dollárért külön is megvásárolható. Az alkalmazás kerek felülete billentyűzet, egér vagy a NuLOOQ navigator segítségével is előcsalogatható. Nyolc körcikkjének mindegyikéhez az először megjelenő funkciókon kívül további nyolc társítható, így legfeljebb 72 parancs, eszköz vagy fájl gyors és rendszerezett elérésére van mód.

A felület testreszabása egyszerű fogd és ejtsd módszerrel történik; szükség esetén a tooldial az egérmutató alatt jelenik meg, a feladat elvégzésekor pedig magától eltűnik. Ez a segédeszköz is számon tartja a fókuszban lévő alkalmazást, így a különböző programokban különböző gyorsfunkció-szetteket lehet benne beállítani. Ilyen szetteket a felhasználók egymás között is megoszthatnak, de a Logitech maga is számos sémát kínál weboldalán. A NuLOOQ tooldial 30 napos próbaverzióját regisztráció után ingyen le lehet tölteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés